Avatar uživatele
Syd

Taky vás neopečenej toust štípe do jazyka?

Výrazně se změní chuť ale i odezní štípání, jakmile ho opeču ať už v toustovači, topinkovači nebo na pánvi. Musí to bejt něco, co se vypaří nebo neutralizuje teplem typu alkohol, ale ten v toustovým chlebu neni. Klasickej kypřicí prášek to taky neni, protože ten štípe do jazyka i po upečení, když se ho dá víc.

Doplnění:
Šidlo: e420 sorbitol tam neni. Konzervant premixu je e200 kyselina sorbová a konzervant celýho chleba e282 propionan vápenatý. U e200 na netu píšou, že má štiplavej zápach, o chuti a neutralizaci teplem nic.

Upravil/a: Syd

Zajímavá 0 před 2763 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Nějak otázce nerozumím. Toust se stává toustem až tehdy, jestli je opečený. „Neopečený toust“ je toustový chleba a ten mě do jazyka neštípe, stejně jako každé jiné pečivo.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Toust mě neštípe, u nás doma děláme topinky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Ne. Toust se jí pouze opečený. Díky „Maillardově reakci“ při opékání získá teprve chuť, zbarvení a vůni. 🙂
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Toast
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Maillardova_re­akce

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pepe88

To nebude toustem x:D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

1. je pokazený, a ešte nie je vidno pleseň

2.máte zapálené ústa

3.máte alergiu na niečo v touste – môže sa stať, že po upečení sa alergén zničí

4. v mnohých toastových chleboch je sorbitol E 420 – to je alkohol, väčšine ľudí škodí (mám to od dobrej lekárky, nič šarlatánske!), môže štípať v ústach – ja také pečivo prepekám v rúre, on sa potom odparí

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek