Výrazně se změní chuť ale i odezní štípání, jakmile ho opeču ať už v toustovači, topinkovači nebo na pánvi. Musí to bejt něco, co se vypaří nebo neutralizuje teplem typu alkohol, ale ten v toustovým chlebu neni. Klasickej kypřicí prášek to taky neni, protože ten štípe do jazyka i po upečení, když se ho dá víc.
Doplnění:
Šidlo: e420 sorbitol tam neni. Konzervant premixu je e200 kyselina sorbová a
konzervant celýho chleba e282 propionan vápenatý. U e200 na netu píšou,
že má štiplavej zápach, o chuti a neutralizaci teplem nic.
Zajímavá 0 před 2763 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nějak otázce nerozumím. Toust se stává toustem až tehdy, jestli je opečený. „Neopečený toust“ je toustový chleba a ten mě do jazyka neštípe, stejně jako každé jiné pečivo.
0 Nominace Nahlásit |
Toust mě neštípe, u nás doma děláme topinky.
4Kdo udělil odpovědi palec? Drap, briketka10, Lamalam, gecco
před 2763 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ne. Toust se jí pouze opečený. Díky „Maillardově reakci“ při
opékání získá teprve chuť, zbarvení a vůni. 🙂
https://cs.wikipedia.org/wiki/Toast
https://cs.wikipedia.org/wiki/Maillardova_reakce
0 Nominace Nahlásit |
To nebude toustem x:D
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, gecco
před 2763 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
1. je pokazený, a ešte nie je vidno pleseň
2.máte zapálené ústa
3.máte alergiu na niečo v touste – môže sa stať, že po upečení sa alergén zničí
4. v mnohých toastových chleboch je sorbitol E 420 – to je alkohol, väčšine ľudí škodí (mám to od dobrej lekárky, nič šarlatánske!), môže štípať v ústach – ja také pečivo prepekám v rúre, on sa potom odparí
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |