Avatar uživatele
terry

Stačí doba od zalití kávy do konzumace na to, aby se z kousku skořice vyloučily požadované látky?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, quentos, gecco před 3202 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Záleží na tom, jak horkou pijete kávu. Pro vyluhování skořice je třeba ji louhovat nejméně 10 minut.

Jinak zřejmě v kávě zavoní, ale nedodá účinné látky. Já si dávám skořici mletou, i když to není pravé ořechové.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Tu dobu jsi nijak nedefinovala, většinou se čeká až káva trochu zchladne, ale bývá to různé. Řekl bych, že čím déle se skořice louhuje, tím více látek do kávy přejde.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lamalam

Z hlediska chemika nemá úloha řešení. Není definována doba, teplota ani požadované látky.
Nejtěkavější látky obsažené ve skořici jsou eugenol, cinnamaldehyd a cinnamylalkohol, ty se do horké vody vyextrahují poměrně rychle. Ale např. cinnamylacetát se luhovat bude velice pomalu.

Upravil/a: quentos

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Emefej Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Jaké požadované látky? Některé se uvolní snadno, jiné obtížně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek