Záleží na tom, jak horkou pijete kávu. Pro vyluhování skořice je třeba ji louhovat nejméně 10 minut.
Jinak zřejmě v kávě zavoní, ale nedodá účinné látky. Já si dávám skořici mletou, i když to není pravé ořechové.
3Kdo udělil odpovědi palec? terry, quentos, briketka10
před 3202 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tu dobu jsi nijak nedefinovala, většinou se čeká až káva trochu zchladne, ale bývá to různé. Řekl bych, že čím déle se skořice louhuje, tím více látek do kávy přejde.
2Kdo udělil odpovědi palec? terry, briketka10
před 3202 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Z hlediska chemika nemá úloha řešení. Není definována doba, teplota
ani požadované látky.
Nejtěkavější látky obsažené ve skořici jsou eugenol, cinnamaldehyd a
cinnamylalkohol, ty se do horké vody vyextrahují poměrně rychle. Ale např.
cinnamylacetát se luhovat bude velice pomalu.
Upravil/a: quentos
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Emefej Nahlásit |
Jaké požadované látky? Některé se uvolní snadno, jiné obtížně.
0
před 3200 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |