V poslední době se mi při vaření kyselých omáček sráží mléko, a to i tehdy, když mléko převařím. Zdrcne se v koprovce, v omáčce k masu na divoko, prostě všude. Protože musím vařit ve velkém, tak z finančních důvodů přidávám ke smetaně mléko. Vařím tímto způsobem několik let, mléko se však sráží až v posledních asi 6–8 měsících.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3830 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
no já nevím..ale mě maminka vždycky říkala, že pokud přidám do
omáčky, polévky mléko a pak i něco kyselého, nesmím to nechat
převařit, protože se to zdrcne…tolik babské rady…
jinak vědecky – kasein (mléčná bílkovina) se vlivem snižování
pH sráží…
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Drap
před 3830 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A kupujete opravdu mléko, nebo to bílé svinstvo v tetrapakových obalech, co má na sobě jen to „mléko“ jako nápis? Zde může být příčina.
1Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion
před 3830 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vzpomínám na mlíko které jsme kupovali na statku přímo od čepu v chlévě, Po převaření jsme jej dávali do špazjky na kachlíky vychladit, To býval škraloupek se smetany .Stalo se že v noci do mléka spadla myš a běhala ráno po škraloupu. Táíta ji lovil a myš se propadla. Dostala ji kočka celou obalenou ve smetaně, Od té doby ráno seděla u nařich dveří na další „lahůdu“. Máma bědovala tááááková škoda. Táta mlíko převařil a v klidu po částech vypi.
0
před 3829 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |