Avatar uživatele
Danina65

Souhlasíte s názorem, že cena másla souvisí s vyšší teplotou?

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, hanny 2, Drap, orwell před 2626 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Ne, je to nesmysl. Celý problém je v zemědělské politice tohoto podivně řízeného státu za podpory a příkazů EU

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Nesouhlasím.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

To asi ne. Oficiálně se to zdůvodňuje odklonem spotřebitelů v celé EU od náhražek z rostlinných tuků a zvýšeným zájmem o máslo. Zvýšení poptávky je dokonce celosvětové. Dalším důvodem je relativně slabší euro. Zemědělská politika EU s tím nemá co dělat, cena mléka dokonce klesá.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

V žádném případě. Jen zapátrejte v paměti. Nejdříve bylo máslo jedovaté, nyní je zase zdravé. Kdyby tak lidi věděli co vlastně chtějí.
Všeobecně nastane nedostatek mléčného tuku ( a to již letos na vánoce) bez ohledu na cenu. To se jenom zemědělci přizpůsobili trhu. Tak to snad má být.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Na sto procent, kdo to prohlašuje tak má velmi vysokou teplotu v makovici

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Nesouhlasím!
Před Vánocemi bude patrně za 70 Kč … ;)

Naši „odborníci“ v TV tvrdí, že máslo není drahé, jeho cena (50 Kč) je srovnatelná s cenami másla v Německu (jen ty mzdy jsou „jinde“), tak co bychom prý, vlastně chtěli…
Nejdražší máslo jsem u nás viděla za 59 Kč a nejlevnější v Německu, zatím za 1,95 eur.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Neouhlasím, je to blbost.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

To jistě nesouhlasím. Možná se lidé od másla naopak odklání a paradoxně to zvyšuje na místních trzích jeho cenu protože export je směrován jinam a zde vzniká nedostatek. Je to jedno z možných vysvětlení, ale nemám ho podloženo reálnými čísly.

Velký problém másla je každopádně cholesterol a je dobré to nezapomínat a nedělat z másla superpotravinu 🙂. Cholesterol v rostliných tucích naštěstí nenajdete, náhražky jsou zdravější – kdo by to řekl. S těmi „náhražkami“, jak jim mnozí říkají se tak nevystavujete tak vysokému riziku kornatění tepen, ztučnělých jater a obezity jako při neuváženém používání másla ve všem možném od silné vrstvy na chleba až po pečení buchet a četné pomazánky. Máslo se musí užívat jen s rozumem a ve velmi omezené míře jinak rozhodně výrazně škodí.

Lidé se ale rádi nechávají vláčet modními trendy a dnes je moderní máslo považovat za „originál“ a rostlinné tuky za „náhražku“. Ti racionálnější co rádi zapojí vlastní hlavu ale jistě cítí, že toto rozdělení je stejně absurdní jako byste označili psa za originálního mazlíčka a kočku za náhražku, našli by se tací co by souhlasili, ale stejně je to nesmysl 🙂

Často uslyšíte že máslo je „dobré“ kvůli vitamínům A a D rozpustných v tucích, ano proto má smysl namazat si slabou vrstvou (10g) jeden chleba denně ale větší množství už je pro zdraví spíš velkým problémům než k užitku.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek