Ne, je to nesmysl. Celý problém je v zemědělské politice tohoto podivně řízeného státu za podpory a příkazů EU
0 Nominace Nahlásit |
To asi ne. Oficiálně se to zdůvodňuje odklonem spotřebitelů v celé EU od náhražek z rostlinných tuků a zvýšeným zájmem o máslo. Zvýšení poptávky je dokonce celosvětové. Dalším důvodem je relativně slabší euro. Zemědělská politika EU s tím nemá co dělat, cena mléka dokonce klesá.
Upravil/a: Kepler
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, hanny 2, Mc Merkurion, Danina65
před 2675 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V žádném případě. Jen zapátrejte v paměti. Nejdříve bylo máslo
jedovaté, nyní je zase zdravé. Kdyby tak lidi věděli co vlastně
chtějí.
Všeobecně nastane nedostatek mléčného tuku ( a to již letos na vánoce)
bez ohledu na cenu. To se jenom zemědělci přizpůsobili trhu. Tak to snad
má být.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, ivzez, briketka10, Danina65
před 2675 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na sto procent, kdo to prohlašuje tak má velmi vysokou teplotu v makovici
0 Nominace Nahlásit |
Nesouhlasím!
Před Vánocemi bude patrně za 70 Kč … ;)
Naši „odborníci“ v TV tvrdí, že máslo není drahé, jeho cena
(50 Kč) je srovnatelná s cenami másla v Německu (jen ty mzdy jsou
„jinde“), tak co bychom prý, vlastně chtěli…
Nejdražší máslo jsem u nás viděla za 59 Kč a nejlevnější
v Německu, zatím za 1,95 eur.
0 Nominace Nahlásit |
To jistě nesouhlasím. Možná se lidé od másla naopak odklání a paradoxně to zvyšuje na místních trzích jeho cenu protože export je směrován jinam a zde vzniká nedostatek. Je to jedno z možných vysvětlení, ale nemám ho podloženo reálnými čísly.
Velký problém másla je každopádně cholesterol a je dobré to nezapomínat a nedělat z másla superpotravinu 🙂. Cholesterol v rostliných tucích naštěstí nenajdete, náhražky jsou zdravější – kdo by to řekl. S těmi „náhražkami“, jak jim mnozí říkají se tak nevystavujete tak vysokému riziku kornatění tepen, ztučnělých jater a obezity jako při neuváženém používání másla ve všem možném od silné vrstvy na chleba až po pečení buchet a četné pomazánky. Máslo se musí užívat jen s rozumem a ve velmi omezené míře jinak rozhodně výrazně škodí.
Lidé se ale rádi nechávají vláčet modními trendy a dnes je moderní máslo považovat za „originál“ a rostlinné tuky za „náhražku“. Ti racionálnější co rádi zapojí vlastní hlavu ale jistě cítí, že toto rozdělení je stejně absurdní jako byste označili psa za originálního mazlíčka a kočku za náhražku, našli by se tací co by souhlasili, ale stejně je to nesmysl 🙂
Často uslyšíte že máslo je „dobré“ kvůli vitamínům A a D rozpustných v tucích, ano proto má smysl namazat si slabou vrstvou (10g) jeden chleba denně ale větší množství už je pro zdraví spíš velkým problémům než k užitku.
Upravil/a: anonym
0
před 2674 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |