Proc nekteri cesti profesionalni kuchari doporucuji steaky solit, peprit az po priprave steaku (jinak to berou za velkou chybu) zatimco vsude ve svete se steak nejdriv osoli a opepri a pak tepelne upravuje??
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 2230 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Záleží na druhu steaku. Pravý hovězí steak by měl být udělaný prudším orestováním, skutečně bez soli a koření. Samozřejmě bez naklepání. Sůl z masa vytahuje vodu, prudkým orestováním se maso naopak „uzavře“ a všechna šťáva zůstane uvnitř. Většina lidí si ale maso naloží předem, nechají vstoupit sůl a chutě marinády dovnitř. Pak je minutka natotata.
0 Nominace Nahlásit |
Zasadne solit „az po“, protote jinak bude maso tuhe – jak jiz napsal predrecnik, sul vytahne z masa vodu, takze nebude stava a tedy maso bude tuhe, suche.
Idealni postup je: maso dat na rozpalenou panev/gril a z kazde strany nejprve zprudka opect (malou chvili, nez se maso „zatahne“ – uzamkne stavu uvnitr), pak snizit teplotu a masicko dodelat na pozadovany stupen propeceni.
Az bude hotove, teprve dochutit.
A pozor, po sundani z panve/grilu nech chvili odlezet. Nepichej do nej, ani
nerez, hned nebo vsechna stava vytece.
Dobrou chut!
0 Nominace Nahlásit |
Kde „všude ve světě“?
Já zase „ze světa“ znám, že se napřed opeče, teprve potom osolí.
0
před 2230 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |