plno, nejčastěji masáky, pýchavky, holubinky a bedly. Holubinky a
pýchavky nejčastěji nasuším do bramboračky, z masáků a bedel jsou
výborné řízky
Doplňuji:
kapko, rozeznávat je netřeba, všechny jsou si podobné a všechny jsou jedlé
;{))> akorát některé výtečné, jiné „jen“ dobré. Tvar mají
všechny stejný, liší se jen barvou; z opatrnosti nesbírám ty zelené, ale
prý patří zrovna k nejlepším
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Muchomůrky 😁
ale jenom růžovky 🙂
a hážu je do smaženice s ostatníma houbama.
Letos jich je hodně.
Jinak ještě lišky, bedly, žampiony a mladé píchavky, ale letos jsem
ještě nic z toho nenašla.
V holubinkách se nevyznám, což je škoda, protože jich roste hodně.
Doplňuji:
A jo, pýchavka je s tvrdým y, já myslela, že s měkkým, jako, že se do
ní píchne a práší se zní. 🙂
Masák je totéž co muchomůrka růžovka, kdyby někdo nevěděl.
A že by mi Quentos napsal, jak rozeznám ty holubinky, to ho ani nenapadne,
co? 😁
Upravil/a: kapka
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5188 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |