Avatar uživatele
anonym

Sbíráte jiné než hřibovité houby?

Jaké houby ještě sbíráte?Jak je zpracováváte v kuchyni?Díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? panenka, kapka před 5171 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

plno, nejčastěji masáky, pýchavky, holubinky a bedly. Holubinky a pýchavky nejčastěji nasuším do bramboračky, z masáků a bedel jsou výborné řízky
Doplňuji:
kapko, rozeznávat je netřeba, všechny jsou si podobné a všechny jsou jedlé ;{))> akorát některé výtečné, jiné „jen“ dobré. Tvar mají všechny stejný, liší se jen barvou; z opatrnosti nesbírám ty zelené, ale prý patří zrovna k nejlepším

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kapka

Muchomůrky 😁

ale jenom růžovky 🙂
a hážu je do smaženice s ostatníma houbama.
Letos jich je hodně.
Jinak ještě lišky, bedly, žampiony a mladé píchavky, ale letos jsem ještě nic z toho nenašla.
V holubinkách se nevyznám, což je škoda, protože jich roste hodně.
Doplňuji:
A jo, pýchavka je s tvrdým y, já myslela, že s měkkým, jako, že se do ní píchne a práší se zní. 🙂
Masák je totéž co muchomůrka růžovka, kdyby někdo nevěděl.
A že by mi Quentos napsal, jak rozeznám ty holubinky, to ho ani nenapadne, co? 😁

Upravil/a: kapka

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek