Avatar uživatele
replicator

Když dělám čaj, mohu tam hodit jeden sáček a po 5 minutách upíjet a dolívat?

Když vytvářím čaj, mohu tam hodit jeden sáček a po 5 minutách upíjet a dolívat?
Není to zdraví škodlivé?

Zajímavá 0 před 2820 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
pusinka50

Není to zdraví škodlivé. Pouze se tím zředí chuť čaje. Dělám to taky tak. Piji na žízeň, ne na chuť čaje.
Zelený čaj – výluh max. 3 min.
Ostatní čaje 5 min.

Při delším louhování sáčku se vytváří v čaji třísloviny, které mají hořkou chuť, čaj není tak chutný, ale třísloviny jsou výborné proti průjmu. Při průjmu tedy ponechat sáček déle.:-)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ne, zdraví to neškodí

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Můžete cokoliv, zabránit Vám v tom nikdo nemůže.

Podle mé dcery (pracovala v čajovně) se k dolévání
hodí pouze zelený čaj a pouze sypaný (nikoliv sáčky).

Čaj v sáčcích by se podle ní neměl používat vůbec, je to prý to
nejhorší, co na trhu existuje. To platí i pro tzv. „renomované značky“
→ do sáčků se plní odpad, drť, nejsou to čajové lístky.

_______

Doplňuji:
Černé čaje by se měly louhovat do 2 minut,
po této době se začínají uvolňovat nežádoucí látky.

Zelené lze louhovat o něco déle → 3 až 5 minut,
případně lze zelený čaj opakovaně zalít
(po původním nálevu ještě dvakrát → celkem max. třikrát).

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek