Nejlepší je ten, který tomu kterému chutná.
To je přece jasný. No ni?
Letos zkusím přidat trochu řapíkatého celeru, tak uvidím, jak bude
šmakovat 😁
0 Nominace Nahlásit |
Dle vkusu každého soudruha. Uzenina ovšem do bramborového nepatří, přesněji, pak už je to spíše vlašský a já ho tak mám raději. Vídeňský je taky skvělý, je to prostě něco naprosto jiného. Když jedu do rakous, neodpustím si wiener schnitzel s tímhle wiener salátem.
0 Nominace Nahlásit |
To je opravdu záležitost chutí a každý preferuje něco jiného. Moje bejvalka používala jako základ obyčejný vlašák nebo pochoutkový salát a doplnila jej kostičkami brambor (A) + dalšími ingrediencemi. Musím říct, že byl vynikající. Už jenom kvůli tomu, že přednostně jej bagrovala žena, zatím co já se soustředil na smaženého kapra.
0 Nominace Nahlásit |
Hrášek někdy dávám.Bramborový salát mám moc rád.
Wiener schnitze jsem si ve Vídni nikdy nedal a to jsem ji navštívil asi
dvacetkrát…nesplněný jeden můj sen… asi takový,jako dát si třeba
toužebnou langustu v jakémkoliv jižním státě…proč asi?
0 Nominace Nahlásit |
Mám ráda všechny domácí bramborové saláty s majonézou nebo bez
(hořčice a lák).
Pokud s majonézou, tak ne „tekuté“.
Např. brambor, cibule, steril. okurky, vejce nebo místo okurek sterilovaná
červená paprika.
Do svátečního dáváme hrášek i salám. Ne jablko, ne olej. Dělá se ho
„kotel“ a pojídá
se samotný, pro chuť několik dní.
Někdy máme 2 druhy. Variaci rodinného receptu (prababičky mé dcery).
salátu „Vinegret.“
Ty jsou v rodinách tak různé, jako např. boršč.
/vařené brambory, vařená červená řepa, fazole, mrkev, sterilované
okurky, cibule, sůl, pepř, hořčice, majonéza. Podává se k masu a
s domácím křenem na sladkokyselo, ale i bez křenu.
Upravil/a: da ny
0
před 1780 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
kajoch: prý „Wiener schitzel mi kartofeln " ve Vídni ani neznají, stejně jako v Szeget, neznají "segetínský“ guláš.
Tady se poněkud mýlíš, Keplere. Videňský řízek samozřejmě ve Vídni znají. Dokonce mi jeho menší verzi jako řízek po vídeňsku. Szeged se píše s D a nic, jako segedýnský guláš v zásadě ani neexistuje. V Maďarsku je známý pod názvem Székelygulyás a Székelykáposzta. ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Seged%C3%ADnsk%C3%BD_gul%C3%A1%C5%A1 ). Některé zdroje říkají, že hrabě Székely jednou pozdě večer přijel do hostince a neměli tam nic jiného, než zbytek perkeltu a trochu zelí…
Jo… a ve Vídni spíše než kartofeln znají erdapfeln. 😉 Odtud jihomoravské erteple, počeštěné zemepfeln, nebo severomoravské zemáky. Ovšem z kama jsou ostravské kobzole netuším…
Szeget nevím, ale Wiener Schnitzel bude fake. V Rakousku ho mají pod tímto označením v každém obchodě. Zato ryba jako vánoční jídlo tam zas tak rozšířená není. Spíš husa, apod.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |