tymiánem ma podobné aroma.Tato rostlinka s ostřejší chutí i vůní,
připomínající kafr či hřebíček, má původ ve Středomoří. Dnes je
tymián oblíbeným kořením především v jižní a východní Evropě,
v severní Africe a ve Spojených státech. Z našich bylinek je mu nejvíce
příbuzná mateřídouška.
Výrazná chuť a aroma tymiánu se nejlépe uplatní při přípravě
zvěřiny, k dochucení ryb, drůbeže a sekaných mas. Pikantní příchuť
docílíme přidáním tymiánu do omáček, pokrmů z brambor, bylinkových
másel, paštik, nádivek, dušené zeleniny a nejrůznějších
luštěninových polévek. Ve směsích s oreganem a bazalkou s ním můžeme
okořenit třeba pizzu a těstoviny. Můžeme ho rovněž použít při
přípravě tradičních českých jídel, jako je svíčková a nebo
rajská.
0 Nominace Nahlásit |
Rozmarýn je obsažen v provensálském koření, takže jej lze nahradit tímto kořením.
0
před 5616 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |