Avatar uživatele
DeaP

Recept se Sedlčanským Hermelínem

Máte nějaký super vyzkoušený recept se Sedlčanským Hermelínem – Pepou?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4371 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
brillant

OHNIVÝ HERMELÍN:
Hermelín plošně rozkrojíme a obalíme v ostrém kečupu s utřeným česnekem. Potom obalíme v trojobalu a usmažíme.

a ještě něco je tady http://www.se­dlcansky.cz/va­rime-s-pepou/recept-tydne/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Conchus

Hermelín nakládaný po hospodském způsobu
Dávky (1 – 2 porce)
hermelín 1 ks cibule 100 g česnek 6 stroužků
koření směsné (provensálské) 1 lžička tymián 1/2 lžičky pepř černý 4 – 6 kuliček
pepř bílý olej olivový (jablko, viz poznámka)

Postup
Do dózy (její průměr by měl být jen o trochu větší než průměr sýra), nejlépe skleněné, naskládáme první vrstvu cibule, kterou jsme nakrájeli na jemná kolečka. Na ni dáme vrstvu hermelínu, který jsme rozkrájeli napříč na tenké plátky. Pak je zlehka posypeme přiměřenou částí všeho předepsaného koření a česnekem nakrájeným na jemné plátky. Pokračujeme druhou vrstvou cibule a sýra a koření, až do jejich vyčerpání. Poslední, svrchní vrstva musí být cibulová. Nakonec vše zalijeme olejem.
Je velmi důležité krájet jednotlivé ingredience na jemné plátky (hermelín mokrým nožem). Pak se ty chutě velmi dobře propojí. S kořením si nemusíte dělat starost, záleží na individuálním přístupu budoucího konzumenta. Četl jsem také, že se přidává snítka kopru, rozmarýnu a různé druhy paprik.
Doba uležení je různá, v extrémních případech je dózu nutno střežit, aby neutekla. Ale čtyři až pět dnů by mělo stačit. Podává se s čerstvým chlebem.
Apropó, jednou jsem zjistil, že máme krásná křehká jablka, tak jsem jimi z poloviny nahradil cibuli. Velmi chutné a není tak dramaticky výrazné jako z plného množství cibule.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek