OHNIVÝ HERMELÍN:
Hermelín plošně rozkrojíme a obalíme v ostrém kečupu s utřeným
česnekem. Potom obalíme v trojobalu a usmažíme.
a ještě něco je tady http://www.sedlcansky.cz/varime-s-pepou/recept-tydne/
0 Nominace Nahlásit |
Hermelín nakládaný po hospodském způsobu
Dávky (1 – 2 porce)
hermelín 1 ks cibule 100 g česnek 6 stroužků
koření směsné (provensálské) 1 lžička tymián 1/2 lžičky pepř
černý 4 – 6 kuliček
pepř bílý olej olivový (jablko, viz poznámka)
Postup
Do dózy (její průměr by měl být jen o trochu větší než průměr
sýra), nejlépe skleněné, naskládáme první vrstvu cibule, kterou jsme
nakrájeli na jemná kolečka. Na ni dáme vrstvu hermelínu, který jsme
rozkrájeli napříč na tenké plátky. Pak je zlehka posypeme přiměřenou
částí všeho předepsaného koření a česnekem nakrájeným na jemné
plátky. Pokračujeme druhou vrstvou cibule a sýra a koření, až do jejich
vyčerpání. Poslední, svrchní vrstva musí být cibulová. Nakonec vše
zalijeme olejem.
Je velmi důležité krájet jednotlivé ingredience na jemné plátky
(hermelín mokrým nožem). Pak se ty chutě velmi dobře propojí. S kořením
si nemusíte dělat starost, záleží na individuálním přístupu budoucího
konzumenta. Četl jsem také, že se přidává snítka kopru, rozmarýnu a
různé druhy paprik.
Doba uležení je různá, v extrémních případech je dózu nutno střežit,
aby neutekla. Ale čtyři až pět dnů by mělo stačit. Podává se
s čerstvým chlebem.
Apropó, jednou jsem zjistil, že máme krásná křehká jablka, tak jsem jimi
z poloviny nahradil cibuli. Velmi chutné a není tak dramaticky výrazné jako
z plného množství cibule.
4Kdo udělil odpovědi palec? manon, elektrikář, iceT, johana 56
před 4371 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |