Avatar uživatele
postcd

Nemáte recept na rybízovou zavařeninu, aby byla minimálně sladká a nepříliš kyselá?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3147 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

To jsou požadavky, které jdou proti sobě. Radši zavařuj banány, nebo tak něco.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Bude vždy sladká, pokud nechceš, aby se ti brzy zkazila – cukr má funkci konzervační. Bude vždy kyselá tak, jako surovina – ještě jsem neviděl nekyselý rybíz. Kyselost nepřebiješ sladkostí – bude to zas jen hrozně kyselé a zároveň hrozně sladké. Kyselost bys srazil něčím zásaditým, ale to snad ani nikdo nikdy v případě zavařeniny nezkoušel.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
arachis

Chce to trochu námahy a rybíz sklízet na etapy. Já zavařuji černý a v době zrání chodím co druhý den po zahradě jako blázen a manikurníma nůžkama odstřihuji do sítka jen 2–3 největší a nejzralejší kuličky. Pak to šoupnu do mražáku, až mám sklizeno tak dělám v klidu marmeládu. Na zralejší rybíz je samozřejmě potřeba méně cukru. Pokud chceš něco udělat pro zdraví, tak část cukru nahradit stevií nebo umělým sladidlem. Ale pak zavařit do malých skleniček, aby se po otevření rychle spotřebovala. A pro jistotu zavařit ještě i ve sklenicích. Někdo nalije jen horkou marmeládu do sklenic a otočí, ja raději ještě v papiňáku pár minut převařím. Nic tím nezkazím a vím, že se mi roky nezkazí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

To asi záleží na chuti každého soudruha ne? To je, jako kdybych chtěl recept na „tak akorát“ pálivý guláš.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

dajte tam trochu jedlé sody.....to by malo zmierniť kyslosť

či to nezhorší trvanlivosť…kto­vie…kyselina je tak ako cukor tiež konzervant!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek