To jsou požadavky, které jdou proti sobě. Radši zavařuj banány, nebo tak něco.
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, cochee
před 3164 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Bude vždy sladká, pokud nechceš, aby se ti brzy zkazila – cukr má funkci konzervační. Bude vždy kyselá tak, jako surovina – ještě jsem neviděl nekyselý rybíz. Kyselost nepřebiješ sladkostí – bude to zas jen hrozně kyselé a zároveň hrozně sladké. Kyselost bys srazil něčím zásaditým, ale to snad ani nikdo nikdy v případě zavařeniny nezkoušel.
0 Nominace Nahlásit |
Chce to trochu námahy a rybíz sklízet na etapy. Já zavařuji černý a v době zrání chodím co druhý den po zahradě jako blázen a manikurníma nůžkama odstřihuji do sítka jen 2–3 největší a nejzralejší kuličky. Pak to šoupnu do mražáku, až mám sklizeno tak dělám v klidu marmeládu. Na zralejší rybíz je samozřejmě potřeba méně cukru. Pokud chceš něco udělat pro zdraví, tak část cukru nahradit stevií nebo umělým sladidlem. Ale pak zavařit do malých skleniček, aby se po otevření rychle spotřebovala. A pro jistotu zavařit ještě i ve sklenicích. Někdo nalije jen horkou marmeládu do sklenic a otočí, ja raději ještě v papiňáku pár minut převařím. Nic tím nezkazím a vím, že se mi roky nezkazí.
0 Nominace Nahlásit |
To asi záleží na chuti každého soudruha ne? To je, jako kdybych chtěl recept na „tak akorát“ pálivý guláš.
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 3164 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
dajte tam trochu jedlé sody.....to by malo zmierniť kyslosť
či to nezhorší trvanlivosť…ktovie…kyselina je tak ako cukor tiež konzervant!
0
před 3163 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |