Řekl bych, že Amíci pečou eplpáj z „mouky pro všeobecné účely“ (all-purpose flour) a takovou u nás nemáme, tak jako Amíci nemají v obchodě mouku hladkou, polohrubou ani hrubou. A protože nevíme, jak je ta mouka mletá, tak se nedovíme, jakou „naší“ moukou ji lze nahradit. Nadto bych se vsadil podruhé, že ta americká mouka je z kukuřice. A tak si myslím, že upéct opravdový pravý americký a.p. zas tak jednoduché v našich podmínkách nebude.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2667 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jistě že je to možné, suroviny jsou dostupné a recept známý. Např. zde: http://www.apetitonline.cz/recept/grannys-apple-pie-aneb-babiccin-jablecny-kolac
0
před 2667 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
cochee:
All purpose flour je hladká mouka s trochou prášku do pečiva (prakticky
jedlou sodou). Dá se z ní rovnou péct, používají ji hlavně na muffiny a
koláče.
Hmmm… dík za upřesnění. Koláč z hladké mouky? To nevím, jestli by mi chutnalo… ostatně když vidím ty obrázky eplpájů, tak se mi vždycky vybaví výtvory sousedky, která si o sobě myslí, jak neumí péct… vždycky to je hodně sladké, hodně mastné a nedbale zpracované…
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |