Avatar uživatele
Já...

„Prorostlý bůček“ – která varianta definice platí?

Pro kterou ze 2 variant platí toto rčení? Když je TUK vrostlý DO MASA, anebo když je MASO DO TUKU? Dle mého názoru platí varianta, když MASO DO TUKU, neb maso roste, prorůstá v tom pravém smyslu slova. Tuk ne. Ale většina populace (alespoň v mém okolí) nazve bůček dobře prorostlým, když je v něm hodně tuku, ne hodně masa… Chutná nám samozřejmě oboje, ale máme dilema a zajímá nás názor dalších lidí…
Doplňuji:
Pro Hanulku a DěduPéťu: TUK NEROSTE, ale NABÝVÁ. Nemá přece vlákno… Pro Elk: naprosto souhlasím. Skvělý příklad s tou slaninou, ale když se zeptáš lidí, tak ti řeknou, že za „dobře prorostlou slaninu“ považují s hodně velkým podílem té tučné složky…

Anebo že by měl pravdu Kerberus?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? kapka, Elk, Kerberus, hanulka11 před 5010 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Maso je bílkovina,která může být prorostlá určitým množstvím tuku (kotleta,plec,krko­vice atd.)

Když vezmu ale slaninu,tak jde o uzené sádlo,do něhož naopak prorůstají kousky masa.

Záleží na tom,z které části vepře se maso bere.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Napřed je maso a krmením nabývá tuk vepři se krmí do120–140 těm se říká šunkáci nad 140 a výš sádelňáci.když vepř začíná je bez tuku má jen svalovinu až pak narůstá tuk.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Elk

Myslím si, že je to tak, že tukem prorostlo maso. Tuk předse neroste, ale ukládá se. To je stejné jako prorostlá slanina – jeden, dv proužky masa a je krásně prorostlá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

já bych řekla také ,že tuk vrůstá do masa

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek