Ne. Leda, že bys byl v kalorickém deficitu a jel úplně naplno. Pak ano, ale nemyslím si, že jsi sportovec v dietní fázi.
0 Nominace Nahlásit |
„Dietoložka mi poradila tuto „vývarovou“ dietu, díky níž pálím tuky jedna báseň.“
„Milujete vývar, ale obáváte se množství tuků, které byste spolu
s ním zkonzumovali? Není třeba si nic odpírat. Dokonce existuje
i bujónová dieta, díky které zhubnete až pět kilogramů za tři týdny.
Navíc příznivě ovlivňuje vzhled pokožky. Správně připravený vývar je
nízkokalorický, proto ho můžete jíst prakticky bez omezení.
Příprava vývaru je jednoduchá
Princip je velmi snadnýVývar můžete konzumovat 2 DNY V TÝDNU, je ale
důležité, aby tyto 2 dny na sebeNENAVAZOVALY. Vývar lze uvařit
z jakéhokoliv masa, mělo by ale být vždy vařené i s kostmi, to je pro
recept zásadní.
Vařením vývaru z masa i s kostí získáte navíc pokrm bohatý na
kolagen, který má příznivý vliv na elasticitu pleti i na eliminaci
vrásek. Proto se ani při radikálním hubnutí nemusíte bát tvorby strií.
Kolagen také posiluje klouby. Vývar z kostí se vaří dlouho, záleží
však na způsobu, který při přípravě použijete. Pokud použijete tlakový
hrnec, zkrátí se doba vaření dokonce až na jednu a půl hodiny. Pokud
vývar vaříte tradiční metodou, může to trvat i 4 hodiny.
Nevynechávejte ocet
Kromě masa s kostí patří do vývaru i mrkev, cibule, trochu octa,
řapíkatý celer, bobkový list, pepř, tymián, strouhaný zázvor, citronová
šťáva, rajčatová šťáva a koření dle chuti. Použité koření se
může lišit v závislosti na vašich chuťových preferencích. Co se týče
poměru mezi masem a vodou, na kilo masa budete potřebovat jeden a půl až
čtyři litry vody podle toho, jak silný vývar chcete mít.
Než začnete vařit, je dobré maso s kostí upéct v troubě. Troubu
předehřejte na 220 stupňů a pečte maso patnáct minut. Díky tomu bude
chuť výraznější a samotný vývar získá krásný zlatavý odstín.
Vývaru můžete za den sníst, kolik jen chcete. Tři porce totiž obsahují
pouze 84 kalorií, takže se v konzumaci nemusíte omezovat.“
https://irecept.cz/clanky/bujonova-dieta-diky-ktere-shodite-prebytecna-kila/
Kdysi se používala i v nemocnicích „Polévka tukožroutka“. Ta se ale
jedla celý den, nic jiného, asi týden. Po pauze se opakovalo.
Upravil/a: da ny
0
před 1026 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |