Avatar uživatele
nbomudruj

Proč už olomoucké tvarůžky (syrečky) nesmrdí?

Vůbec se nevyrábí v Olomouci, a přesto nesou označení olomoucké, dříve se pro svůj odér musely jíst na prahu domu, dnes si je dáme klidně u jednoho stolu s ostatními členy rodiny.
--

Proč už olomoucké syrečky nesmrdí?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 1656 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Arne1

A píšeš o opravdu pravých syrečcích z Loštic? V některých obchodech se totiž prodávají podobně vypadající náhražky, například v Lidlu jsou z Německa. Vlastnosti těchto náhražek mohou být značně odlišné od originálu.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Pravé olomoucké syrečky, pokud jsou dostatečně vyzrálé, tak voní vždycky. Pokud nevoní, nech je nějakou dobu pěkně uležet, ale nesmí samy pochodovat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Už při zadání otázky jste mohl využít našeptávač.

Proč se jmenují olomoucké, i když se vyrábějí v Lošticích, můžete rovněž najít v archivu.

  1. Proč olomoucké? Odpověď je stručná, prodávaly se na trzích v Olomouci a odtud se dostaly do světa.
  2. Proč jsou tvarůžky jiné? Může za to EU. Zrály v dřevěných kádích, ty se musely vyměnit za nerez a plast. Kromě toho je určitě i jiná chuť tvarohu.

Z toho plyne, že ne vždy „pokrok“ je cesta vpřed.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

No to je pravda… na to už jsem se tady ptal, prohlídni ARCHIV.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ametyst

Nejspíš jsou made in China.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Netrvám na výrobě v Olomouci :)
Jde o recepturu a podle ní, ať je vyrábí kdo chce a kde chce.
Ty, které občas zakoupíme a necháme „dozrát“, pokud jsou „čerstvé“,
„páchnou“ stále, dost podobně.
Ony ty zrající sýry pro střeva nejsou žádné terno, 3 – 4× v roce nám
syrečky nebo Romadůr postačí :D

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek