Dávám si do kávy trochu skořice, cukr ne.
Myslím si, že sůl zmírní hořkost a navodí příjemné aroma. je to
stejně jako u zavařování ovoce. Přidávám trochu soli, místo cukru.
Zvýrarzní se přirozená chuť ovoce.
"Osolte svůj šálek kávy a z uvolněného aromatu se vám podlomí kolena, vzkazují vědci
Špetka soli totiž v takových případech zmůže víc než lžička cukru.
!Jde o nový poznatek autorů vědeckého časopisu Nature. Přidáním soli (sodíkových iontů) vznikne v kávě chemická reakce, jejímž výsledkem je mocnější aroma.
Zanechává káva ve vaší oblíbené kavárně nepříjemnou pachuť? Nemusíte ji zajídat čokoládou. Ani do ni obracet cukřenku. Řešení je geniálně prosté – osolte ji".
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
annas, naozaj to má výraznú chuť a ešte keď miesto vody z vodovodu dáte minerálku… (odskúšané v miestach, kde nebola dostupná obyčajná voda. Aj také sú na Zemi)
led,
kdysi jsem to dělávala. Už minerálky moc nekupuji, ale znova vyzkouším.
Piji kávu s ganodermou, která nepřekyseluje žaludek, navíc dodává tělu minerály.
Se solí jen zavařuje, to mně poradila lékařka, sůl vyzvedává přírodní ovoce, platí i u kávy.
Vzpomínám si, že v době mého mládí koloval mýtus, že sůl v kávě zvyšuje teplotu. Spolužačky to zkoušely. Já jsem v této době byla jen „čichačem“ mleté kávy. Krásně voněla.
Když se mně podařilo sehnat bony, kupovala jsem si v Tuzexu rozpustnou kávu a začala jsem ji pít. Když si na ni vzpomenu, cítím na jazyku její chuť, která je nesrovnatelná s kávamki u nás nabízenými.
Už několik roků piji jen tu svou, jen tu jedinou. Když se sejdeme s kamarádkami, občas si dám presso. Ale ne každé mně chutná.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |