Avatar uživatele
sesednizkola

Proč se vyrábí housky a rohlíky? Nestačil by jen jeden druh pečiva?

Já mám nejradši rohlíky ty z Alberta s mákem a solí. Housky taky nejsou špatné, normálně si ji oblozit šunka, sýr, nějakej list, máslo. Ale rohlík je rohlík a dá se jíst i samotný.

Největší výhoda rohlíku je ta, že se z nich dá případně udělat i párek nebo klobása v rohlíku.

Proč se vůbec pečou housky a rohlíky? Nejsou housky už zbytečne, když máme rohlíky? Navíc z housek se nedá udělat párek v rohlíku a rohlík si můžu šunkou a sýrem nacpat taky.

Anketa: Máte radši rohlíky, nebo housky?

Do odpovědi můžete vypsat nějaký způsob úpravy tohoto pečiva pro inspiraci.

Doplňující otázka : Považujete za prasárnu dávat rohlíky do houskových knedlíků, nebo vám je to jedno?

Hezký den přátele a užijte si sluníčka venku.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1337 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Housky

Celozrnné housky.
Rohlíky i housky se vyrábí ze stejného těsta, ale housky se prodávají výrazně lépe než rohlíky. „Je to tak 70:30 ve prospěch housek. Proč tomu tak je, nevím. Váží stejně, možná hraje roli tvar a možná proto, že vypadají větší,“ hádá mistr pekař. A my v redakci v úvahách pokračujeme. Dost možná je to proto, že jsou hezčí na pohled, lépe se vejdou do školních svačinových boxů a vůbec, nekutálí se po stole jako rohlík. Dost možná jsou tohle důvody, proč jsou housky vždy o něco dražší než rohlíky, byť mají stejný základ a stejně jednoduchou výrobu. 🙂
https://www.vi­talia.cz/clan­ky/housky-se-prodavaji-vic-nez-rohliky/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Nejím housky ani rohlíky

Nevadí mi ani houska, ani rohlík.

Jeden druh pečiva by nenasytnému člověku nestačil, naopak JE JICH MÁLO! Kdyby bylo na mě, posílil bych trh ještě o houskrohlík. V praxi by pak vypadal jako takové veliké lízátko. A vlastně by se houskrohlík mohl vyrábět i ve tvaru houby, když nad tím tak přemýšlím. Pak by snad byl uspokojen i opravdu náročný zákazník.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Rokio

Housky

Raději mám housky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

Housky

Mám raději housky a vlastně ani nevím proč. Možná je to tím, že je na nich víc máku, což coby milovník máku kvituju s povděkem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

Nejím housky ani rohlíky

… z housek jednohubku neuděláš !!!
… anketa jak stehno, myslí vůbec tazatel ???
… co když jím obojí ???

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

Rohlíky

.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
metro

Housky

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Reganois

Housky

Nechal by to na spotřebiteli, který má mít svobodu volby.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
RyuzakiKate

Nejím housky ani rohlíky

Každej tvar má asi jinou funkci, z rohlíku ti ten plátek spíš spadne, než když si ho dáš na housku.
Milovala jsem na táboře čerstvý rohlíky namazaný máslem a medem. Jenže abych se najedla, tak bych jich musela sežrat asi tak 10, abych měla za hodinu zase hlad… Bílá mouka pro nás představuje v podstatě prázdné kalorie a s vysokým glykemickým indexem. Knedlíky jím pouze výjimečně a když už, tak domácí, kváskové, celozrnné…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1161 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

sesednizkola, vždyť sis na to odpověděl sám. „Ale rohlík je rohlík a dá se jíst i samotný.“ A přesně takhle, jen v opačném gardu, ti na to odpoví spusta respondentů: „houska je houska a dá se jíst sama.“ Já teda nevím, proč by se houska nedala sníst „sama,“ tak jako tak se osobně obyčejným „bílým“ pečivům vyhýbám z nutričních důvodů (jsem diabetik) a jejich konzumaci bych si připustil jen v rámci diety z důvodů „zkaženého žaludku,“ čímž naštěstí, na rozdíl třeba od mé máti, netrpívám – matka, když ji chytne žlučník, je nucena/schopna žvachlat suchou housku/rohlík s hořkým čajem i více než týden v kuse.

před 1337 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Proč se vyrábí housky a rohlíky? Nestačil by jen jeden druh pečiva?
Hlasuj v anketě: rohlíky/housky/Ne­jím to…

Co je to proboha zas za anketu? Ptáš se proč a pak dáš na výběr mezi rohlíkama a houskama???

Jinak vzhledem k tomu že se obojí ujalo, tak asi obojí má své místo na trhu. Houska se snáz udělá obložená (rozkrojím na půl, máznu máslem, dám kolečko sýra nebo salámu… Do knedlíků je to fuk. Do žemlovky jedině rohlíky.

před 1337 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Marci tak pokud v redakci v úvahách pokračujete tak nezapomeňte taky na to , že rohlík vypadá trochu jako lulin a houska zase jako lulina a co je oblíbenější, HA? A když si dáme do souvislostí s lidským psyché, je pak nad slunce jasný, že housky se budou prodávat VŽDY LÉPE, i když budou třeba PODSTATNĚ DRAŽŠÍ! (;

před 1337 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
elkon

Co je to za hloupost, každý má jiné potřeby a chuti. Housek i rohlíků se vyrábí velké množství druhů. Je to otázka trhu, poptávky. Že vám to vadí není vůbec důležité. Čím rozmanitější nabídka, tím lepší. Já třeba preferuji běžné housky, nebo anglické rohlíky z Alberta.

před 1337 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek