Já mám nejradši rohlíky ty z Alberta s mákem a solí. Housky taky nejsou špatné, normálně si ji oblozit šunka, sýr, nějakej list, máslo. Ale rohlík je rohlík a dá se jíst i samotný.
Největší výhoda rohlíku je ta, že se z nich dá případně udělat i párek nebo klobása v rohlíku.
Proč se vůbec pečou housky a rohlíky? Nejsou housky už zbytečne, když máme rohlíky? Navíc z housek se nedá udělat párek v rohlíku a rohlík si můžu šunkou a sýrem nacpat taky.
Anketa: Máte radši rohlíky, nebo housky?
Do odpovědi můžete vypsat nějaký způsob úpravy tohoto pečiva pro inspiraci.
Doplňující otázka : Považujete za prasárnu dávat rohlíky do houskových knedlíků, nebo vám je to jedno?
Hezký den přátele a užijte si sluníčka venku.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1321 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Housky
Celozrnné housky.
Rohlíky i housky se vyrábí ze stejného těsta, ale housky se prodávají
výrazně lépe než rohlíky. „Je to tak 70:30 ve prospěch housek. Proč
tomu tak je, nevím. Váží stejně, možná hraje roli tvar a možná proto,
že vypadají větší,“ hádá mistr pekař. A my v redakci v úvahách
pokračujeme. Dost možná je to proto, že jsou hezčí na pohled, lépe se
vejdou do školních svačinových boxů a vůbec, nekutálí se po stole jako
rohlík. Dost možná jsou tohle důvody, proč jsou housky vždy o něco
dražší než rohlíky, byť mají stejný základ a stejně jednoduchou
výrobu. 🙂
https://www.vitalia.cz/clanky/housky-se-prodavaji-vic-nez-rohliky/
0 Nominace Nahlásit |
Nejím housky ani rohlíky
Nevadí mi ani houska, ani rohlík.
Jeden druh pečiva by nenasytnému člověku nestačil, naopak JE JICH MÁLO! Kdyby bylo na mě, posílil bych trh ještě o houskrohlík. V praxi by pak vypadal jako takové veliké lízátko. A vlastně by se houskrohlík mohl vyrábět i ve tvaru houby, když nad tím tak přemýšlím. Pak by snad byl uspokojen i opravdu náročný zákazník.
0 Nominace Nahlásit |
Housky
Mám raději housky a vlastně ani nevím proč. Možná je to tím, že je na nich víc máku, což coby milovník máku kvituju s povděkem.
0
před 1321 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejím housky ani rohlíky
… z housek jednohubku neuděláš !!!
… anketa jak stehno, myslí vůbec tazatel ???
… co když jím obojí ???
0
před 1321 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Housky
Nechal by to na spotřebiteli, který má mít svobodu volby.
0
před 1321 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejím housky ani rohlíky
Každej tvar má asi jinou funkci, z rohlíku ti ten plátek spíš spadne,
než když si ho dáš na housku.
Milovala jsem na táboře čerstvý rohlíky namazaný máslem a medem. Jenže
abych se najedla, tak bych jich musela sežrat asi tak 10, abych měla za hodinu
zase hlad… Bílá mouka pro nás představuje v podstatě prázdné kalorie a
s vysokým glykemickým indexem. Knedlíky jím pouze výjimečně a když už,
tak domácí, kváskové, celozrnné…
0
před 1320 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
sesednizkola, vždyť sis na to odpověděl sám. „Ale rohlík je rohlík a dá se jíst i samotný.“ A přesně takhle, jen v opačném gardu, ti na to odpoví spusta respondentů: „houska je houska a dá se jíst sama.“ Já teda nevím, proč by se houska nedala sníst „sama,“ tak jako tak se osobně obyčejným „bílým“ pečivům vyhýbám z nutričních důvodů (jsem diabetik) a jejich konzumaci bych si připustil jen v rámci diety z důvodů „zkaženého žaludku,“ čímž naštěstí, na rozdíl třeba od mé máti, netrpívám – matka, když ji chytne žlučník, je nucena/schopna žvachlat suchou housku/rohlík s hořkým čajem i více než týden v kuse.
Proč se vyrábí housky a rohlíky? Nestačil by jen jeden druh pečiva?
Hlasuj v anketě: rohlíky/housky/Nejím to…
Co je to proboha zas za anketu? Ptáš se proč a pak dáš na výběr mezi rohlíkama a houskama???
Jinak vzhledem k tomu že se obojí ujalo, tak asi obojí má své místo na trhu. Houska se snáz udělá obložená (rozkrojím na půl, máznu máslem, dám kolečko sýra nebo salámu… Do knedlíků je to fuk. Do žemlovky jedině rohlíky.
Marci tak pokud v redakci v úvahách pokračujete tak nezapomeňte taky na to , že rohlík vypadá trochu jako lulin a houska zase jako lulina a co je oblíbenější, HA? A když si dáme do souvislostí s lidským psyché, je pak nad slunce jasný, že housky se budou prodávat VŽDY LÉPE, i když budou třeba PODSTATNĚ DRAŽŠÍ! (;
Co je to za hloupost, každý má jiné potřeby a chuti. Housek i rohlíků se vyrábí velké množství druhů. Je to otázka trhu, poptávky. Že vám to vadí není vůbec důležité. Čím rozmanitější nabídka, tím lepší. Já třeba preferuji běžné housky, nebo anglické rohlíky z Alberta.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |