Konfitoval jsem 5 kg masa, ale to zmizelo. Vepřová pečeně bez kosti vcelku, Albert, porážka v Německu, Hilton Foods Ltd., Tychy.
Maso jsem nakrájel na kousky, sůl smíchal s kořením. Spoustu majoránky. Posypal sušenými feferonkami. Pekl na nejnižším stupni v přikrytém hrnci. Doba konfitování 2 až 3 hod. Ještě horké vkládat do zavařovaček. Pořádně zavřít a otočit dnem vzhůru, aby se okraj sklenice a víčko zahřálo. Tak to vydrží dlouho a nemusí se sterilizovat. Uchovává se v chladu a ve tmě.
Menší problém je, že z toho masa obsahující 50% vody vzniklo maso ve vlastní šťávě. Oproti očekávanému cíli nakládanému masu v sádle. Voda snižuje dobu trvanlivosti.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Drap, kodl67 před 2543 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ještě sleduji údaj země původu a baleno v .....
Něco podobného se mi stalo s masem baleným v Polsku.
Už kupuji maso jen od našich chovatelů i prodejců.
Věřím, že ti ho nenapichují vodou pro zvýšení váhy.
0 Nominace Nahlásit |
Je to snadná odpověď. Maso bylo zřejmě mražené a obsahovalo podstatně více vody než je zdrávo. Maso zůstává masem a ve vodu se nepromění.
0 Nominace Nahlásit |
Protože se jedná o polské maso napíchané vodou ( Hilton Foods Ltd.,
Tychy, Polsko).
Už jsem to slyšela z více stran. ☹
0 Nominace Nahlásit |
Takže porážka v Německu a výrobce nebo baleno v Polsku. Aha. Tím
cestováním vepřového, hovězího masa a kuřat se rabují Evropské
dotace.
Bude to stejné jako v případě Českých kuřat. Kuřata byla v Čechách
odvezena do Holandska. Tam jely české studentky na brigádu. Porcovaly a
balily česká kuřata. Kuřecí maso potom cestovalo zpět na český trh.
To vše za podpory peněz z evropských fondů. Tyto socialistické způsoby
okrádají nás všechny. Proto by se měly dotace výrazně omezit a narovnat
ceny. Nabízet zboží a potraviny za skutečné ceny. Pak pracující budou
také žádat skutečné mzdy. Ale takto bohatnou jen někteří lidé a lidi
jsou pro ně jen nástrojem a dobytkem.
https://www.novinky.cz/ekonomika/456456-cesi-jedi-o-polovinu-masa-vic-nez-driv.html
Češi jedí o polovinu méně masa než dřív.
Je to dáno tím, že masokombináty pěchují maso vodou.
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |