Rafinovaný cukr má v lidském těle stejné účinky jako nerafinovaný !!
Je jenom otázkou zda všechny látky které se několikanásobnou rafinací
zkoncentrují v melase jsou lidskému tělu prospěšné !!!Já jsem
přesvědčen že řada z nich je škodlivější než čistý cukr.
Doplňuji:
Hlavní metoda rafinace( čištění) cukru je krystalizace a promývání
krystalu na odstředivce. Nikoliv bělení. Bělení je jenom nevýznamná
kosmetická úprava cukru !!
Upravil/a: mosoj
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, terry, Drap, Ladič pian
před 4253 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejpoužívanější surovinou pro výrobu cukru je u nás cukrová řepa.
Vyrábí se z ní cukr bílý, který se řadí mezi potraviny rafinované.
Rafinovaný cukr prochází při své výrobě procesem bělení, tedy
chemickým procesem, při němž je cukr zbaven veškerých minerálních látek
a důležitých vitamínů, především také zbytkové melasy, která cukr
obohacuje o cenné minerály.
Zdroj :
http://www.nazeleno.cz/bily-cukr-trtinovy-cukr-nebo-prirodni-sladidla.aspx
Doplňuji:
mosoji,
jen jsem kopírovala co
je v článku o té rafinaci :)
Upravil/a: briketka10
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, pusinka50, Drap, lukas.zmizik
před 4253 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?annas Nahlásit |
Bílý rafinovaný cukr obsahuje prakticky pouze čistou sacharózu, nic víc: všechny vitaminy a minerální látky jsou při jeho výrobě odstraněny. Ke správnému zpracování cukru trávicím ústrojím jsou ovšem potřeba, takže nezbývá, než si je vzít přímo z těla. Konzumací bílého cukru se ochuzujeme o vitaminy řady B a minerální látky vápník a hořčík, fosfor, železo, chrom a mangan.
Dvacet až třicet prvků, součástí cukrové řepy, jsou při výrobě odstraněny. Po jídle se cukr dostává velmi rychle ze střev do krve a odstraňuje únavu. Jenže v krátkém čase dochází k větší únavě až ochabnutí. Při náhlém zvýšení hladiny krevního cukru nastává zvýšený přísun inzulínu do krve, což způsobí nepřiměřeně velký pokles glukózy a v důsledku toho opět zvýšení únavy. Po požití cukru má člověk pocit rychlého nasycení.
Hlavní rozdíl mezi bílým a hnědým cukrem je v tom, že ten tmavší neprošel chemickým procesem zvaným rafinace, při kterém se přírodní cukr čistí od zbytků melasového sirupu a vlákniny. Zastánci přirozené stravy proto o takto upraveném cukru hovoří jako o bílém chemickém jedu, který tělu nepřináší vůbec nic dobrého.
Hnědý cukr oproti tomu obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály, které se
během zpracování bílého cukru ztrácejí. Avšak pozor, množství
prospěšných látek je v hnědém cukru naprosto zanedbatelné, a proto se
ani on nedá doporučit jako součást zdravé výživy.
Zastánci přírodního cukru tvrdí, že je pro naše tělo snáze stravitelný
a už to považují za výhodu.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, lukas.zmizik, postcd
před 4253 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
navíc třtinová melasa má příznivé
účinky na klouby i jen její extrakt
kamarádka ho pije každý den, ale
je o dost drašší..
http://www.docsimon.cz/zbozi/trtinova-melasa-blackstrap-625g
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1191 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 945 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |