Že ho do sebe mám nasoukat?Vím z čeho se dělá,ale je mi záhadou,proč
je tak nazýván.Nějak tomu nerozumím,
Poradíte?Díky.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, Drap, gagaga, anonym před 3561 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
U pokrmů to bývá často, že se původ nedovíme.
Může jít o reklamní trik restauratérrů, kteří chtěli přilákat hosty na řízek a ušetřit. Bůček je levnější než „pravé“ maso na vídeňský řízek.
Mohl vznikl někde v jižních Čechách, kde sídlilo a pracovalo hodně soukeníků.
Třeba mohl vznikout v Soukenici v hospodě blízko Mezilesí u polských hranic, kde hosté dostali na cestu řízek..
Nebo že mleté maso je kroucené jako nitě a „ská se“ = spojuje se dohromady jako soukeníkovo sukno.
Jde o moje úvahy, mohlo to být jinak.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit |
V názvech pokrmů nehledej logiku. Např. španělský ptáček nemá nic společného se Španělskem ani s ptáky.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |