Než se dá vařit do vroucí vody má se dát do studené alespoň na 20–30 minut ? v čem to bude lepší ???
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, johana 56, hanny 2, Damiana, anonym před 4394 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já rýži propláchnu z důvodů, které uvádí „elektrikář“, potom ji nechám proschnout a následně lehce osmažím a dusím tak, jak ji připravuje Damiana. Většinou jen s cibulí, občas i ze zapíchaným hřebíčkem, podle toho k čemu rýži podávám.
6Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, anonym, Damiana, anonym, anonym, niekto
před 4394 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
Neznám. Možná tak celozrnná? Já rýži vůbec neproplachuji, ale nasucho
trochu opražím – nesmí změnit barvu, ale musí být hodně horká. Pak ji
osolím, zaliji vodou (hodně) jen jednou promíchnu a dám vařit. Hotovou
propláchnu studenou vodou. Na tuto přípravu rýže fakt nedám dopustit.
Doplňuji:
ad Děda Louda: Nedávám. Třeba takovou jasmínovou nebo basmati rýži
(s jejich specifickou a dokonalou chytí) by to totálně zabilo.:-)
Upravil/a: Damiana
4Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, hanny 2, anonym, anonym
před 4394 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To jsem ještě neslyšela,jen propláchnout pod studenou vodou!
Doplňuji:
Já vařím rýži v mikrovlnce v konvičce od firmy Tupperware a jsem moc
spokojená
http://www.tupperware.cz/xchg/cz-sk/hs.xsl/1923.html
Upravil/a: hanny 2
0 Nominace Nahlásit |
U nás jelikož nemáme tekoucí vodu, tak sáček s rýží propláchnu v hrnci se studenou vodou a následně ho v ní uvařím.
0 Nominace Nahlásit |
Jen se proplachuje studenou vodou.
Rýži před vařením propláchneme studenou vodou.
Před zalitím vodou ji osmažíme na troše tuku, není to však nutné.
Rýži zaléváme studenou vodou, kterou postupně uvedeme do varu.
Kromě vody můžeme rýži zalít i studeným vývarem nebo vodou
s rozpuštěnou kostkou masoxu. Rýže tak získá na chuti.
Poměr rýže a vody je 1:2, tj. na 1 díl rýže dáváme 2 díly vody. Proto
si rýži odměříme nějakým vhodným hrníčkem.
Rýži nikdy nevaříme prudkým varem. Proto včas tlumíme příkon tepla,
u elektrických spotřebičů ještě před začátkem varu. Rýže se tak jen
velmi pomalu dusí, přitom je samozřejmě zakrytá pokličkou.
3Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, hanny 2, anonym
před 4394 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to dobré důkladně propláchnout.Jednak se odplaví část škrobu a rýže se tolik nelepí. Druhá věc Rýže jak jsem jí viděl skladovat v balírnách v Roudnici je nafoukaná ze železničních vagonů na beonovou podlahu ve skladech jako písek a dělníci po ní normálně chodí v holínkách.Na balicím automatu fotobuňka odstraní všechny černé nečistoty neoloupaná zrna plevy kamínky ale prach né.
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym, anonym
před 4394 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Někdy je rýže špinavá a tak se omývá, ale také jsem to četla, ale hlavně na rýži v Německu, a je to asi kvuli vaření.
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, elektrikář
před 4394 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Milé dámy, všechny jste zapomněly na cibuli a hřebíček.
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym
před 4394 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Možná, že jak se namočí, tak nasákne trochu vodou a příznivě to ovlivní následné vaření…
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4394 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |