Avatar uživatele
zjentek

Proč se někdy při vaření poklička na hrnec obalí ještě fólií, jako je alobal?

Zaslechl jsem to říkat respektovaného kuchaře, když dával cosi na plotnu. Zaslechl jsem: „Posledním výjimečným krokem je dát folii na pokličku“… No a přikryl hrnec pokličkou obalenou alobalem 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Zajímavá 0 před 51 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Normální člověk se dokáže toho kuchaře zeptat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Možno má táto teória aj praktický význam…
Zabaliť pokrievku do alobalu je lepšie, než zabaliť celý hrniec do alobalu, len aby nám neunikli pachy a vône vareného jedla
A prečo nezabaliť hrniec do uterky? tá by teplo ohňa nevydržala… 😉

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Může to dále zaizolovat teplo – tj. méně utíká vrchem, stačí menší výkon pro vaření-dušení, což může být kromě úspory energie dobré i v tom, že je vařená věc více v klidu a může tak zůstat víc pohromadě. V některých případech by to mohlo snížit pravděpodobnost připálení.
Čistě mé teorie, ještě jsem alobal na poklici asi neviděl.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Elkone, my spolu bohužel nemluvíme. A abys rozuměl, nenormálního to ze mě ještě nedělá.

Ale bych byl docela vděčný, kdybychom spolu nemluvili my dva, já a ty. Děkuju.

Nový příspěvek