Proč? Nežádoucí účinky jsou bolest hlavy, závratě, studený pot,
bušení srdce,…ale tohle může způsobit kdejaké Éčko. A další vlivy
(rakovina atd.) nebyly prokázány.
Když už proč se tedy neřeší dusitanová sůl, která je prokazatelně
špatná?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: MobilManiak
Zajímavá 0 před 3175 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Kyselina glutamová je aminokyselina běžně přítomná v živých organizmech. V minulosti panovaly obavy z nežádoucích účinků glutamanu sodného na lidský organismus, avšak žádná studie je nedokázala nesporně prokázat. V dnešní době „ovčané“ snadno podléhají různým fámám a vyšilují kvůli „éčkám“, aniž by k tomu měli sebemenší důvod. Obecně platí, že žádné éčko není škodlivé, pokud je přijímáno v normální míře. To platí i pro dusitany.
Zdroj: wiki
0 Nominace Nahlásit |
lebo sa nechcú báť prežierania sa ako takého 🙂 to je skutočný problém, kto sa neprežiera, nezje ani kvantum glutamátu…nemá ako
a svet je už príliš bezpečný, treba robiť paniku z niečoho…moderný človek má málo strachu, tak si ho vyrobí
a syntetické náhrady/deriváty prírodných vecí (kyseliny glutamovej) nie sú naozaj veľmi zdravé
Kepler: každé éčko je škodlivé aj v pár molekulách, ak naň máte alergiu.....a viaceré éčka naozaj za 10–30 rokov používania zakázali…a nikto bez titulu z chémie si rozumnú mieru neustráži, ak zje denne 5 hotových vecí po cca 3 éčka – individuálna funkcia játer, hmotnosť, gény.....kto mi vyčísli dennú bezpečnú dávku éčiek na mieru? gastroenterológ? genetik? takúto službu nepoznám, lebo ju nikto príčetný nespraví
éčka sú dnes zvyčajne tam, kde byť nemusia v objeme, ktorý byť nemusí.....to je celý problém…plus zmiešajte vplyv éčok so znečistením, ktorému sa nevyhnete …a je to
0
před 3175 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |