Avatar uživatele
Savier

Proč se kuřecí maso nemůže jíst syrové tak, jako třeba hovězí?

Hovězí tatarák se jí syrový.

Zajímavá 0 před 14 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

T tatarák. je se zdravot-ím rizikem, stej-ě, jako rmaso ry-í
Každé syrové a polosyrové maso. je přece, určitým rizikem.
Parazité, svalovci, salmo-ela a další rizika.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Tonda Káňa

A co teprv krůtí či vepřový 😲😲

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jirka F

Protože tasemnice nebo nemoc Salmonely.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Filip84

Já syrové maso nerad. Já sežeru, krom opice, sršňů a mravenců, prakticky všecko. Teďka jsem nadával, že mi maso uteklo (pes vykličkoval, víš jak! 😂). Ale syrový maso nežeru.

Může se jíst úplně stejně, jako hovězí, akorát že lidem nešmakuje.

Já steaky nerad, to je Gringo žrádlo, Gringo žrádlo nežeru. Ale mám rád, třeba, nakrájený kuřecí prsa na úplně tenký plátky, že je jenom zaleješ vařícím vejvarem. Není to syrový,, ale je to šťavnatý a úplně uvařený to taky není. A nic mi nikdy nebylo.

Jinak má jyřýk🤪 pravdu, normálně! Ale ono to risiko je i u toho hovězího. Já žeru hovězí málo, je drahé, a pro mne to není až takový Schlager. Vepřové, velkýho ptáka nejvíc vařím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Klidně se jíst může, ale vystavuješ se tím značnému zdravotnímu riziku

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Protože v drůbeži typicky salmonela poměrně ráda přebývá. V jiných organismech se ji tak moc nedaří.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Savier

jirkaF: To je zajímavé. Jenže hovězí může mít také tasemnice…

Avatar uživatele
jirka F

Pokud je hovězí kvalitně bourané. Není třeba se bát tasemnice ale nemoci Salmonelózy ano.

Nový příspěvek