Avatar uživatele
E_Mina

Proč se kostka cukru rozpustí rychleji v horkém než studeném čaji?

Proč se kostka cukru rozpustí rychle v horkém čaji?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? tatanka, aliendrone před 1479 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

To je základní poznatek fyziky či chemie. Čím vyšší teplota, tím se molekuly rozpouštědla pohybují rychleji a mají vyšší energii.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Já jen doplním Ke=plera pro lepší pochopení. Molekuly studené vody působí na cukr podobně, jako když ťukáš/tlačíš do dveří tak dlouho, až se otevřou. No a horká voda (jejíž molekuly mají mnohem vyšší energii) by v tomto „dveřním příkladu“ byl ekvivaletnt nakopnutí dveří s rozeběhem, rozlétnou se raz dva, tak proto. ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1163 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek