Doplňuji:
To vím,ale důvod proč tvrdnou když jiné maso neztvrdne.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: vlk samotař
Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? iceT, johana 56, hanny 2, redy, Damiana, briketka10, Illines, anonym před 4352 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
JÁTRA
Proč játra ztvrdnou, když se před pečením nebo smažením osolí?
Všimli jste si, že se vaječný bílek ve vodě vysráží, jakmile ji osolíte? To proto, že bílkoviny se sbalily do menších, pevnějších a málo rozpustných útvarů. Totéž dělají i na povrchu osolených jater, který právě kvůli tomu trochu tvrdne. Navíc má ale koncentrovaný solný roztok sklon se sám ředit procesem zvaným osmóza, a tak „vytahuje“ z živočišných i rostlinných tkání vodu. Právě proto se rosí třeba osolená zelenina, ale také se kvůli tomu odvodňují předem osolená játra na pánvi, takže pak nejsou tak šťavnatá a měkká.
Nemoc cirhóza neboli tvrdnutí jater má zcela jinou příčinu: jaterní buňky ztrápené alkoholem, jedy nebo virovou infekcí při ní zanikají a nahrazuje je tuhá vazivová tkáň.
Zdroj: http://www.babske-rady.com/clanky/vite--ze..../
11Kdo udělil odpovědi palec? Sůwa, annas, Damiana, quentos, elektrikář, anonym, hanulka11, vlk samotař, briketka10, anonym, anonym
před 4352 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na masle delana jatra neztvrdnou,jatra do horkeho masla a klidne osolit.Vyzkouseno.
9Kdo udělil odpovědi palec? iceT, johana 56, hanny 2, Damiana, anonym, vlk samotař, elektrikář, annas, briketka10
před 4352 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Játra solíme, až když jsou měkké, těsně před podáváním. Kdybychom je osolili dříve, zůstaly by tvrdé.
Zdroj: http://zeny.e15.cz/clanek/vyziva/jak-spravne-solit
8Kdo udělil odpovědi palec? annas, iceT, Jikra, briketka10, anonym, vlk samotař, skrz, anyone
před 4352 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to blbost,poslechněte si odborníka!
http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-hovezi-jatra-na-slanine-18-5-2012.html
8Kdo udělil odpovědi palec? iceT, Damiana, Illines, anonym, vlk samotař, annas, briketka10, anonym
před 4352 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
zhořkla by..
já je připravuji na máslíčku :D
Doplňuji:
ahá tak pardón omlouvám se :(
já je solím nakonec, ale aspoň
to teď vím díky hanulko :))
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
nezhořkla , ale ztvrdla- solí se až nakonec
5Kdo udělil odpovědi palec? iceT, Jikra, vlk samotař, annas, briketka10
před 4352 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
sou to přece játra ne? :DDDD (to je ktomu doplnění.)
:)))
3Kdo udělil odpovědi palec? vlk samotař, briketka10, annas
před 4352 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No tak já nevím, ten Vodochoďák tvrdí, že játro ztuhne při příliš dlouhé tepelné úpravě – důležitě to smaží jedinou minutu a pak je dá do trouby na 10 minut. A ty kousky v té omáčce taky vaří se zásmažkou 10–12 minut. Trošku protimluv IMHO.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |