Proč ne třeba na kolečka nebo na trojúhelníčky (vím, že jedna čokoláda se na trojúhelníčky porcuje, ale to je pouze výjimka.). Koho napadlo, že se čokoláda bude porcovat na čtverečky? Od čeho to vzniklo?
Díky
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? anonym, Miroslavst, BENYTA, aramah, iceT, Travis před 5061 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je to lepší porcování, nedokážu si představit porcovat-ulamovat
trojúhelníčky a už vůbec ne kolečka.
A navíc nemusíš to porcovat. Můžeš to ukusovat a sníst najednou :D
0 Nominace Nahlásit |
To by mě taky zajímalo,asi abych to ujídala pomaleji a nezadávila se,jsem totiž čokoládový závislák,ulamuju,ulamuju..
4Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, Jahoda, BENYTA, aramah
před 5061 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Holanďan Casparus Van Houten patentoval hydraulický lis na kakao roku
1828. Kakao k pití obsahovalo do té doby přes 50% tuku, a proto bylo
těžko stravitelné. Díky lisu mohl Van Houten oddělit kakaové máslo od
kakaové hmoty a vyrábět kakaový prášek s nízkým obsahem tuku. Díky
tomuto vynálezu bylo možné vyrobit čokoládovou tabulku dnešního typu.
Samostatná firma Van Houten již dávno zanikla, ale značka se (vlastní ji
velkovýrobce průmyslové čokolády Barry Callebaut) používá dodnes, a to
především u kakaa.
První známé tabulkové čokolády byly zřejmě vyrobeny anglickou firmou
Fry´s z Bristolu kolem roku 1847.
Švýcar Daniel Peter uvedl na trh po letech pokusů mléčnou čokoládu Gala
Peter roku 1875.
Čokoláda značky Gala Peter se díky spojení s firmou Nestlé vyráběla po
celém světě, definitivně zmizela z obchodů v osmdesátých letech.
Švýcar Rodolphe Lindt vynalezl proces konšování roku 1879. Díky tomu mohl
vyrábět jemnou čokoládu, která se rozplývala na jazyku.
Firma Séchaud Fils z Montreaux ve Švýcarsku vyrobila první plněnou
čokoládu pojmenovanou Cremor roku 1913. Čokoládovna Séchaud vyráběla
čokoládu až do šedesátých let, později vyráběla plněnou čokoládu
Cremor známá čokoládovna Tobler.
Myslím,že každá čokoládovna má své tvary které jsou ni typické .A taky je to proto „abys ji nesnědla celou najednou“
0 Nominace Nahlásit |
Tak abych řekl pravdu, nějaké geometrické vzory na tabulce moc nevnímám. Respektive po otevření obalu dost pospíchám aby čokoládu nepoškodilo UV záření, případně jazyk a zuby někoho jiného.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |