Avatar uživatele
Kepler

Proč se bílé čokoládě říká čokoláda, když to čokoláda vůbec není?

Podle mého názoru, by čokoláda měla obsahovat alespoň nějaký podíl kakaa. Naproti tomu náš rum se pod tímto názvem prodávat nesmí, protože se opravdu ze třtiny nedestiluje.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Rokio před 2316 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Jednou ze základních složek bílé čokolády je kakaové máslo, což je tuková složka pražených a sušených kakaových bobů. Po vylisování tuku z bobů se suchý zbytek mele na kakaový prášek. Normální hnědá čokoláda obsahuje jak k. máslo, tak kakao, bílá je bez kakaové složky.
Definice pojmu „čokoláda“ je do jisté míry volná, viz Wikipedie.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Jen proto, že hmota je čokoládě, kromě barvy, podobná a obdobně se i jako čokoláda chová.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Otázka je několikrát v archivu.

https://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=b%C3%ADl%C3%A1%20%­C4%8Dokol%C3%A1da

Odpověď mosoje

„Budeme-li uvažovat o pravé čokoládě, je složení bílé čokálady téměř totožné jako hnědé. Neobsahuje pouze kakao které tvoří hnědé zabarvení. Kakaové máslo ale ano.“

Bílá čokoláda neoblsahuje kakaový práš, jen kakaové máslo. které je základem i ostatních druihů čokolád.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit

Avatar uživatele
mrsandman

Protože v ní je malé procento kakaa…Zbytek už se neřeší, a název jen zlidověl.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Malvína

Keplere, že ty mě sleduješ? 🙂 Právě si jednu takovou „nečokoládu“ dopřávám 🙂

před 2316 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Přes monitor fakt sledovat neumím, ale taky od včerejška po kouskách mlsám bílou čokoládu, kterou mi před týdnem dala tetička v Německu. Sám bych si nekoupil, protože mám rád echt". 🙂

před 2316 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek