Avatar uživatele
babča

Proč při vaření brambor ve slupce je doporučena sůl?

Proč při vaření brambor ve slupce, je často doporučeno přidat do vody sůl?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2475 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Odpoveď byla označena jako užitečná

Brambory nás nutí solit, je to proto, že mají velký nepoměr minerálů. 🙂
http://www.ji­mejinak.cz/prav­da-o-bramborach/

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?babča Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Já myslím, že otázka měla znít spíš „kdy vařit brambory ve slupce“. Když je chceme mít slané, přidáme sůl a pod slupkou zůstane více vitamínu C. Pokud chceme bramborový salát, vaříme varný typ „A“ taky ve slupce, ale bez soli.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek