Avatar uživatele
MonkeyKing

Proč nám tak chutná sladké?

Proč nám nejvíc chutná zrovna sladký? Proč jsou tropické plody zrovna sladký?
Já vím, že nám v mozku zvyšuje dávku dopaminu atd., ale proč? Abychom dále jedli, žili a množili se?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? marci1, Danina65, Kulpix před 2683 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

1.Jednoduché cukry v jídelníčku
2.Nedostatek bílkovin ve stravě
3.Plísně a paraziti v těle
4.Nedostatek minerálů v těle
5.Psychosomatika

Podrobněji ve zdroji: 🙂
http://skaba.cz/proc-mame-chut-na-sladke/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Je to celkem prosté. V naší běžné stravě máme příliš mnoho jednoduchých cukrů. V bílé pečivu, ve všech buchtách, koláčích, džemu,ovoci, ve všech kupovaných nápojích, ve spoustě dalšího. Pokud takovou dávku sníme, tak poměrně rychle se cukr dostává do krve. Nastává u nás hyperglykemie, kdy máme zvýšenou hladinu cukru v krvi, začne okamžitě pracovat slinivka a vytváří inzulín, aby cukr odbourala. U zdravého člověka se jí to do hodiny podaří. Přesto máme stále dost inzulínu v těle, a tělo aby se s tím srovnalo, tam potřebuje zase další cukr.
Takto je to uvedeno zkráceně. Lze ale obecně říct, že každá strava obsahující cukr, vyvolává další chuť opět na sladké.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pepe88

Mozek má mnoho neurotransmiterů a každý se aktivuje podle toho, co sníme a pijem.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
quentos

Drap: hyperglykemie, ne?

před 2683 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek