Tady http://boards.straightdope.com/sdmb/showthread.php?t=628260 o tom něco málo píšou – hlavními příčinami jsou nízké výnosy oproti například burákům nebo mandlím z jednotkové plochy, 50–30%, dále keř má jeden rok velkou úrodu a následující vždy mizivou a konečně vysoký podíl ruční práce, který se mi nechtělo hledat, ale odhaduju na daleko vyšší než třeba u čaje a kávy.
0 Nominace Nahlásit |
http://zesemen.cz/pistacie/228-pistacie-prava-pistacia-vera-semena-pistacovniku-5-ks.html
jsou drahé, ale dají se vypěstovat v bytě, kup 5 –10 semínek a uvidíš..
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
cochee: nebo jsou ty výnosy z jednotkový plochy tak nízký, protože to všichni sbíraj hlavně do pusy :)
Tak já nevím, ony se sbírají podobně jako u nás vlašáky – bidla a oklepávat větve. No ale nevím, jak jednoduché či složité je pozřít neopraženou pistácii, asi by se to muselo louskat třeba v zubech, to by pak ty plantážníky šéf hnal – nikdo by nesbíral a všichni plnou hubu skořápek z pistácií :)
Jo tak tohle jsem kdysi zkoušel a vůbec jsem to nemohl jíst tak rychle jako Marfuša, nemohl jsem vyflusat všechny zbytky skořápky a navíc mě za chvíli bolela čelist 😁
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |