Odpoveď byla označena jako užitečná
Tady je moje odpověž doby dávno minulé. Třeba na ten vývar také bude něco sedět.
Tak jsem si připoměl svoje dětství. Ano v bouřkovém období jsme
mívali k večeři často kyselé mléko, které se ve spíži srazilo při
bouřce ( ono se srazí i v chladničce). Každá hospodyně to tenkrát
znala.
Přiznám se ale , že nevím co způsobuje, že se kasein a další proteiny ve
mléce sráží zrovna při bouřce a jsem chemik. Trochu se po tom
poohlédnu.
Když se nad tím zamyslím je to chemická reakce jako každá druhá. Na
chemické reakce má vliv i tlak. Zřejmě je iniciací pro sražení mléka
změna tlaku při bouřce, která určitě je.
Doplňuji:
Jediné co jsem dohledal, je že kyselé srážení mléka ( ono je i sladké)
způsobuje změna elektrického potenciálu. Což se při bouřce
určitě děje.
Doplňuji:
Děkuji za ohodnocení mé snahy.
Upravil/a: mosoj
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?s1066 Nahlásit |
Jak dlouho tam byl před bouřkou :).
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4586 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud ve vývaru byly zavařené nudle,mohlo se to stát!
Doplňuji:
Někdo o voze,Mosoj o koze.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
s tím ale nemá bouřka nic společného,pokud vám ovšem šla elekrika.Jinak by ti to nezkejslo.
0
před 4586 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
mléko by ti mohlo zkysnout ,ale vývar -...... to jsem neslyšela
0
před 4586 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |