Avatar uživatele
s1066

proč mi při bouřce zkysl vývar v lednici

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Nikkol před 4586 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Odpoveď byla označena jako užitečná

Tady je moje odpověž doby dávno minulé. Třeba na ten vývar také bude něco sedět.

Tak jsem si připoměl svoje dětství. Ano v bouřkovém období jsme mívali k večeři často kyselé mléko, které se ve spíži srazilo při bouřce ( ono se srazí i v chladničce). Každá hospodyně to tenkrát znala.
Přiznám se ale , že nevím co způsobuje, že se kasein a další proteiny ve mléce sráží zrovna při bouřce a jsem chemik. Trochu se po tom poohlédnu.
Když se nad tím zamyslím je to chemická reakce jako každá druhá. Na chemické reakce má vliv i tlak. Zřejmě je iniciací pro sražení mléka změna tlaku při bouřce, která určitě je.

Doplňuji:
Jediné co jsem dohledal, je že kyselé srážení mléka ( ono je i sladké) způsobuje změna elektrického potenciálu. Což se při bouřce určitě děje.

Doplňuji:
Děkuji za ohodnocení mé snahy.

Upravil/a: mosoj

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?s1066 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jak dlouho tam byl před bouřkou :).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Pokud ve vývaru byly zavařené nudle,mohlo se to stát!
Doplňuji:
Někdo o voze,Mosoj o koze.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

s tím ale nemá bouřka nic společného,pokud vám ovšem šla elekrika.Jinak by ti to nezkejslo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

mléko by ti mohlo zkysnout ,ale vývar -...... to jsem neslyšela

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek