Je to velmi jednoduché – praskne, protože je v ní vzduch. Nabereš
tedy to umíchané maso do rukou namočených ve studené vodě, a plácneš
s ním několikrát z jedné ruky do druhé – vytlučeš tak vzduch a už
nepraskne, vytluč ho pořádně. Já ale míchám v robotu hnětacími háky a
ty vytlučou vzduch spolehlivě, nikdy nepraskne.
Doplňuji:
Nebo ji zabal do takové síťky,která je na střevním sádle.Někdo tomu
říká záclonka,jiný bránice a nebo ji dobře obalit v ang.slanině.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Možná to bude znít divně,ale sekaná většinou praská,protože je „suchá“. Do umletého masa nejdříve zapracuji (na 0,5kg),asi 1–1,5 dcl studené vody,nebo najemno nadrcený led (je lepší). Je to proto,že,hlavně u strojního míchání,se maso ohřívá a mění svoji strukturu a chuť. Potom teprve kořením a přidávám ostatní ingredience. Potom vytvaruji a prvních cca 15 minut peču zakryté alobalem. Po odstranění,dopeču podle potřeby (špejle funguje,nejenom na buchty). Teplota je po celou dobu pečení asi 180°C. Potom nepraskne.
0 Nominace Nahlásit |
Pravdu mají Barbakan i Tom, každopádně je třeba hmotu doslova „vypráskat“ o pevnou podložku /krásně to mlaská/ a odstranit maximum vzduchu. Vůbec není od věci koupit si cca za šest korun pohrudnici /je k dostání v dobrých řeznictvích/ a štrycli před pečením do této blány zabalit. Zadrží šťávičku a vytvoří krásnou krustu.
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, kapka, elektrikář
před 4998 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já také mleté hodně propracuji míchám v robotu a když tvaruji šišky mokrýma rukama sekanou podliji trochou vody nechám zapéct na nižší stupeň cca 150st a pak potřu rozšlehaným bílkem a dopeču na cca 180 – 200st pěkně do zlatova.Tak ať se vám povede.
3Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, sandy45
před 4998 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |