Avatar uživatele
sandy45

Proč mě praskne sekaná?

Pokaždé mě praskne sekaná.Nevíte čím to může být?Určitě ne tím,že je málo vypracovaná.Matlal jsem ji půl hodiny.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? BEAES, tom004, franku před 4998 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Je to velmi jednoduché – praskne, protože je v ní vzduch. Nabereš tedy to umíchané maso do rukou namočených ve studené vodě, a plácneš s ním několikrát z jedné ruky do druhé – vytlučeš tak vzduch a už nepraskne, vytluč ho pořádně. Já ale míchám v robotu hnětacími háky a ty vytlučou vzduch spolehlivě, nikdy nepraskne.
Doplňuji:
Nebo ji zabal do takové síťky,která je na střevním sádle.Někdo tomu říká záclonka,jiný bránice a nebo ji dobře obalit v ang.slanině.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Možná to bude znít divně,ale sekaná většinou praská,protože je „suchá“. Do umletého masa nejdříve zapracuji (na 0,5kg),asi 1–1,5 dcl studené vody,nebo najemno nadrcený led (je lepší). Je to proto,že,hlavně u strojního míchání,se maso ohřívá a mění svoji strukturu a chuť. Potom teprve kořením a přidávám ostatní ingredience. Potom vytvaruji a prvních cca 15 minut peču zakryté alobalem. Po odstranění,dopeču podle potřeby (špejle funguje,nejenom na buchty). Teplota je po celou dobu pečení asi 180°C. Potom nepraskne.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

Pravdu mají Barbakan i Tom, každopádně je třeba hmotu doslova „vypráskat“ o pevnou podložku /krásně to mlaská/ a odstranit maximum vzduchu. Vůbec není od věci koupit si cca za šest korun pohrudnici /je k dostání v dobrých řeznictvích/ a štrycli před pečením do této blány zabalit. Zadrží šťávičku a vytvoří krásnou krustu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

Já také mleté hodně propracuji míchám v robotu a když tvaruji šišky mokrýma rukama sekanou podliji trochou vody nechám zapéct na nižší stupeň cca 150st a pak potřu rozšlehaným bílkem a dopeču na cca 180 – 200st pěkně do zlatova.Tak ať se vám povede.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek