Avatar uživatele
Lurius

Proč lidé před vařením napouštějí do hrnce studenou vodu?


Doplňuji:
Tím myslím, proč ne teplou?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3800 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

  1. v teplovodním potrubí se více množí bakterie a řasy (tedy může být kontaminovaná)
  2. pro vaření mnoha potravin je lepší, když se vaří ´postupně´

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
www

Třeba proto, že nemíní konzumovat v jídle všechny chemické a jiné ‚speciality‘ (změkčení vody,antikoroze..), které se musí do teplé užitkové vody (úprava vody ve vyměnících ap.) různých důvodů přidávat. 🙂
Vím o čem mluvím, pracoval jsem tam.

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1, beer Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Protože teplá není pitná, ale užitková.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Ještě u nás máme ofic značení:
PV – pitná voda
TUV – teplá užitková voda
Nejsem si jist jak je to s pravidly pro distribuci TUV, ale přinejmenším ta voda stráví nějaký čas v trubkách, výměnících a zásobnících navíc (oproti studené). Kromě bakterií bych se bál ještě dalších nečistot či rozpuštěných kovů z těch výměníků apod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Při předpokladu, že se voda bude vařit a nebude třeba vařené potraviny zahřívat postupně, pak se vskuktu teplá voda použít dá – neušetří se však zhola nic… (samotné napouštění ji ochladí + za teplou se platí + rozdíl teplot není zase takový – natož v létě!) O tvrdosti vody nepsaje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
geekocz

Já do hrnce napouštím studenou vodu hlavně z toho důvodu, že než teplá doteče z bojleru musel bych vypustit jednou obsah celého hrnce = plýtvání vodou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nevíteto?

Já napouštím do hrnce vodu ohřátou v rychlovarné konvici, (do tý konvice jí napouštím studenou) 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek