0 Nominace Nahlásit |
Třeba proto, že nemíní konzumovat v jídle všechny chemické a jiné
‚speciality‘ (změkčení vody,antikoroze..), které se musí do teplé
užitkové vody (úprava vody ve vyměnících ap.) různých důvodů
přidávat. 🙂
Vím o čem mluvím, pracoval jsem tam.
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1, beer Nahlásit |
Ještě u nás máme ofic značení:
PV – pitná voda
TUV – teplá užitková voda
Nejsem si jist jak je to s pravidly pro distribuci TUV, ale přinejmenším ta
voda stráví nějaký čas v trubkách, výměnících a zásobnících navíc
(oproti studené). Kromě bakterií bych se bál ještě dalších nečistot či
rozpuštěných kovů z těch výměníků apod.
0 Nominace Nahlásit |
Při předpokladu, že se voda bude vařit a nebude třeba vařené potraviny zahřívat postupně, pak se vskuktu teplá voda použít dá – neušetří se však zhola nic… (samotné napouštění ji ochladí + za teplou se platí + rozdíl teplot není zase takový – natož v létě!) O tvrdosti vody nepsaje.
0 Nominace Nahlásit |
Já do hrnce napouštím studenou vodu hlavně z toho důvodu, že než teplá doteče z bojleru musel bych vypustit jednou obsah celého hrnce = plýtvání vodou.
0
před 3800 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já napouštím do hrnce vodu ohřátou v rychlovarné konvici, (do tý konvice jí napouštím studenou) 🙂
0
před 3798 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek