Hlada
To není obecné pravidlo. Záleží na tom, z jakého materiálu je
talíř, jak pohlcuje mikrovlnné záření. Osobně mám opačnou zkušenost.
Talíře z karlovarské keramičky jsou studené.
Drap
Jak píše Hlada. Kvalitní talíř se nezahřeje vůbec. Pouze bude
přebírat teplo z ohřátého jídla.
Kepler
Také mě to překvapuje. Dokonce i talíř bez jakéhokoliv zdobení se
zahřeje víc, než jídlo. Měl jsem za to, že ty mikrovlny zahřejí jen
vodu, resp. hmotu s obsahem vody. Keramika v sobě vodu rozhodně nemá,
nerozumím tomu.
Kelt
Talíř je horký, že ho neudržím v ruce, ale musím mít papírový
ubrousek a jídlo je vlažné, že ho musím po pár soustech znovu ohřívat.
Jídlo zakrývám krytem z plastu, talíř je keramický. Taky jsem ještě
nepřišel na to, jak nejlépe ohřát jídlo v mikrovlnce.
tatanka
Profesionální mikrovlnky nám to v hotelu nedělaly.