Uleželý je lepší třeba bramborový salát, guláš a spousta dalších
věcí, ale proč?
Kvůli tomu, že se chuť úplně „roztáhne“ po celém jídle?
Právě jsem si ukrojil kousek šišky vysočiny ze svého oblíbeného řeznictví a chuť mě zklamala. Ne, že by nebyl dobrý, ale oproti tomu uleželému je tenhle fujky… :DDD
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Agneta před 3331 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jednak proto, že se chutě nasáknou a promíchají, ale dost často je to
kvůli působení bakterií (fermentaci) – to je případ zrovna toho
salámu…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Jedině domácí kvašená zelenina, jinak na nic nečekám několik dnů,
protože to už je pro mě nepoživatelné, mělo by být pro každého, já ale
píšu jen za sebe. 🙂
http://www.nazeleno.cz/bio/zdrava-vyziva/kvasena-zelenina-je-vitaminova-bomba-troufnete-si-na-vyrobu-domaciho-pickles.aspx
0 Nominace Nahlásit |
týká se to i některých surovin, které se používají k přípravě pokrmů. například zrání masa (odležení, kdy dochází k mikrobiálním procesům).
0 Nominace Nahlásit |
nepřesný tip : myslím že je taky tím aby se zvýraznila jejich chuť a vůně (viz: odpověd uživatele gecco)
Upravil/a: jirka F
0 Nominace Nahlásit |
Zajímavé, ale uvádí taky hlouposti: „Nedáme si ale vzít ani takovou
světoznámou lahůdku jako jsou utopenci nebo olomoucké syrečky, i kdybychom
měli celé té EU vypovědět válku.“
Totiž právě ty olomoucké syrečky jsou přesněji řečeno sudetské
syrečky:DDD > Do Olomouce, tenkrát ve středověku by ses tam česky
nedomluvil, neboť tam žili jen poddaní knížete Šaumburka (Graf von
Schaumburg) z dnešního západního Německa, kteří Olmütz založili, a
tuto keltskou specialitu – původem z nedalekého Harcu, sebou
přivezli.
Já tady ale nejsem od toho, abych stále jen něco korigovala:DDD
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |