Známe a vidíme to asi všichni. Čerstvé potraviny obsahují mnohem více
zdraví prospěšných látek než ty průmyslově upravené, stabilizované,
dehydratované…
Jak je možné, že přes to, že jsou vynakládány další prostředky na
zpracování a úpravu jsou takové potraviny většinou lacinější?
Je to snad proto, že původní hlavní surovina je v procesu zpracování pak
extrémně zředěna výrazně lacinějšími látkami?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 2380 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jsou náročné na přepravu, na prodej, vznikají při jejich distribuci
velké ztráty a jejich oba prodeje je poměrně krátká. Tím vznikají
obchodníkům náklady, které musí někdo zaplatit.
Při průmyslové výrobě čehokoli se většinou náklady na svoz a podobně
podstatně snižují. Do čerstvého se sice nic nepřidává, ale jisté
procento se poškodí, zkazí a zisk se snižuje. Celé je to postavené na tom,
že za čerstvost a kvalitu si každý rád připlatí
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Čerstvé potraviny vyžadují náročnější podmínky skladování,
snáze podléhají zkáze a navíc je po nich větší poptávka.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |