Děda Louda
Při vaření jitrnice se vlivem zvýšené teploty promění část v ní
obsažené vody v kapalném stavu na vodní páru, jež způsobí deformaci
střívka. Výrobek tak zvětší svůj objem při zachování své hmotnosti.
Tím se změní specifická hmotnost jitrnice, jež je dle Archimedova zákona
nadlehčována silou větší, než tomu bylo u polotovaru a milá jitrnice
vyplave k hladině.
Dobrou chuť.
venkovan
Jitrnice, že vyplave ?
V žádném případě.
Jitrnice je rodu ženského. A na hladinu nevyplave, ale vynoří se z tajemna
(z hrnce s vařící se vodou) aby při pohlednu na ni většina mužů
ztratila svéprávnost a pud sebezáchovy. Je to to samé, jako když náhle do
ložnice vstoupí voňavá žena.
hanny 2
To Vám dává znamení,,že už je uvařená.