Avatar uživatele
Frogman

Proč je paštika tužší?

Zdravím,
jde konkrétně o paštiku Májku. Nedávno jsem otevřel konzervu z roku 2013 a nádherně šla rozmazávat, ale ty novější (2015) jsou takové tuhé, že jdou rozmazat také, ale až po nějaké době.
Změnilo se snad složení nebo tam něco přidávají navíc?

Doplňuji: @sesednizkola: Ne, ta paštika byla celou dobu ve studeném sklepě.
@cochee: Na složení se schválně někdy podívám, ale to by mělo být stejné.
Díky všem za odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3383 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Buď výrobce přidal játra, což je málo pravděpodobné, nebo přidal více kůží!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Asi je tam víc škrobu a dalších balastních látek.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Neni to jen u majky. Výrobce aby dodržel poměry a vyráběl levněji, nahrazuje živočišný tuk /sádlo/ tukem rostlinným /margarinem/. Myslím, že toto je hlavní důvod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Bohužel Májka již nepatří k těm lepším paštikám. ☹

Zdroj: http://tn.nova­.cz/clanek/zpra­vy/na-vasi-strane/velky-test-jatrovych-pastik-ktera-je-nejlepsi-a-ktera-se-neda-jist.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
sesednizkola

Paštika je podle mě pořád stejná. Třeba byla ta z roku 2015 studenější? Studená paštika ztuhne hodně a je dle mě také chutově lepší než nevychlazená a „srač.ovita“ z kredence

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Ale však na obou konzervách musí být napsáno složení, na to žádný výrobce nedostal od ministerstva zemědělství a výživy (nebo jak se jmenuje) výjimku.

Jinak já zásadně nekupuju nic od Alzy (kvůli zeleného zm*da) a právě od Hamé. Hamé snad, kdyby to mikrobiologicky prošlo, by bylo schopno vyrábět i z fekálií, jen aby snížilo výrobní náklady.

Upravil/a: cochee

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek