Ta sladká voda z toho roztoku „vymrzne“ – vykrystaluje. Sůl není schopná přejít do krystalové mřížky ledu, zůstává v roztoku.
0 Nominace Nahlásit |
Jsem si téměř jist že mořská voda bez problémů zmrzne na led. Pokud k tomu bude mít podmínky. (jako třeba –2 až –4°C). Velká část ledu na moři ale bude z pevninských ledovců, příp. z ledovců z vody která napršela či nasněžila…
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit |
Tak jak jsem se dočetl, množství soli v ledu závisí na rychlosti zmrznutí (čím pomalejší proces tím méně soli) a stáří ledu (sůl se pomalu vylučuje). Pořád ale platí že i ta slaná voda zmrzne…
To že se obecně při tuhnutí spousta směsí/roztoků dělí na své složky, či krystaly s určitými koncentracemi je poměrně běžný jev.
annas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2636 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1348 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1062 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |