Nejde mi do hlavy, proč se prodává kohoutková/čistá voda
v restauracích za tak nehorazné peníze. I kdyby to prodávali o 1/2 méně
než nyní, tak na tom mají pořád větší marži, než kterou mají na
točených limonádách či pivě.
Proč je to tedy o tolik předražené?
PS: Tím předražené myslím třeba 20,– za litr vody.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2664 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Proč by ne. Zřejmě to umožňuje trh. Cena se stanovuje dohodou, takže
restaurater si může dát cenu jakou chce.
Na jejich obranu musím říct, že v některých restauracích jsou dělány
kalkulace, a někde je i podávána, kvalitní stolní voda, dodavaná
v lahvích. Jinde mají zas tak vysokou cenu aby toho zákazníci
nezneužívali. Dá si vodu, bude u ní sedět dvě hodiny. Přitom je nutno
platit zaměstnance režijní náklady, někdo po nich musí uklidit a umýt
nádobí.
Je to snadné. Pokud se mi to nelíbí, tak tam nejdu.
5Kdo udělil odpovědi palec? Rohlik, Mc Merkurion, jáára, Danina65, anonym
před 2664 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pročtěte si odpověď na podobnou otázku.
https://www.odpovedi.cz/otazky/muze-mi-restaurace-bar-uctovat-kouhoutkovou-vodu
Tehdy jsem uvedla, že za půl litru vody jsem platila Kč 15, teď už je to Kč 18. Chodíme s kamarádkami občas do jedné kavárny na kafe, já si na pití dávám čistou vodu, nemám na výběr.
0 Nominace Nahlásit |
Podle nového zákona MUSÍ restaurace podávat i vodu. Vysoké ceny mají zákazníka donutit, jestli by přece jenom nebylo lepší dát si pivo, nebo limču.
3Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, nyjono, anonym
před 2664 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To bych také rád věděl. Prostě pořád málo.
Žádná obhajoba nedokáže obhájit marži 1000 a více %.
Stálé tvrzení chodit tam nemusíš je víc než trapné. To je něco jako
lichva.
1Kdo udělil odpovědi palec? jirkajirka
před 2664 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Řečeno „od plic“, při uvedené ceně, protože jsou to zloději.
Neví už, na čem by něco „trhli“.
Už i ty „obchodní přirážky“, které si na veškeré produkty
dávají.:-0
A asi mají opravdu strach, že by tam lidi chodili jen na tu vodu, pokud by
byla zadarmo.:-)
V roce 1982 jsem byl na Kubě a tam, v jedné restauraci v Havaně, pro
nás, v té době jako „rarita“, prodávali obyčejnou vodu.
A tenkrát tam jsme se tomu všichni velice divili. 🙂
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2663 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Cena surovin tvoří jen malou část nákladů na jídlo a nápoje v restauraci. Větší část jsou režie – nájmy, energie, mzdy, služby, daně… Plus samozřejmě pořádná marže. Pak z toho zákonitě vyjde něco jako:
Upravil/a: dubraro
0
před 2663 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |