No to proto, aby měli ten správný škleb. Bylo to v jedný pohádce. Ale to bylo o kysaným zelí.
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 4147 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak ono je to různé. Někdy to mají na svědomí „Silice (éterické
neboli esenciální oleje) jsou těkavé, často jsou vonné a mají palčivou
chuť. Jsou velmi těkavé i při nízkých teplotách.“
Což bude třeba případ cibule, nebo u Chilli papriček je to zase Kapsaicin,
který patří mezi Alkaloidy. Prý má obranou funkci („často hořká chuť
a silná toxicita“) a u citrónu, bych to viděl zase na nějaké kyseliny.
No a když to mají být obrané látky. Co slouží rostlinám, jako ochrana
před býložravci, tak všechny kyselé obličeje, štípání vnose a slzení
při krájení cibule. Budou pravděpodobně obrané reflexy a nebo důsledky
působení těch látek, které můžou být samozřejmě individuální, když
si na ně člověk třeba zvykne, tak proti tomu bude víc imunní. Než
člověk co s těmi látkami přijde prvně do styku.
Zdroj: wikipedia.org a google.com
0
před 4147 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1315 | |
zjentek | 1190 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 943 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |