Plísně mohou napadnout téměř každou potravinu, která obsahuje dostatek vody a živin. Plísně jsou ale vcelku nenáročné a dokáží vystačit s málem.
Častěji jsou napadány potraviny skladované za nevhodných podmínek, zejména v příliš vlhkém a teplém prostředí. Pečivo (zejména čerstvé, teplé) nebo sýry a salámy nemají být dlouho skladovány v mikrotenovém sáčku.
Často plísně najdete například v arašídech a jiných oříšcích, obilninách, sóji, koření, čaji a kávě.
Plísňové jedy můžete najít i v živočišných potravinách, a to v případě, že jsou chovná zvířata krmena zaplísněným krmivem – např. v mléce, sýrech či mase.
Zdroj: http://www.viscojis.cz/1/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=3
5Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, magicm18, anonym, Marunka
před 5057 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Škoda, že je otázka zavřená.
Citron obsahuje kyselinu citronovou.
Byť se kyselina citronová používá jako konzervační přísada, existuje
mnoho druhů plísní, které na ní rostou.
Pro zajímavost kyselina citronová samotná je produktem plísně aspergilus
niger.
Ověřeno praxí. Celý život jsem pracoval ve fabrice která kyselinu
citronovou vyráběla.
Podivuji se, že Vám dal někdo otázku do zábavy, také by mě odpověď na otázku zajímala a odkazy, které jste k ní přidal jsou velmi zajímavé. Asi tu řádí černá ruka…
Asi mám jít k šípku:-) http://www.odpovedi.cz/otazky/odkud-pochazi-a-k-cemu-se-vztahuje-uslovi-jdi-k-sipku
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |