Aspoň tedy mě. Vždycky po upečení nechávám chléb ještě pár hodin na roštu aby byl volný ze všech stran, odvětral a neplesnivěl. Když ho nechám na plechu, tak je ze spodu mokrý. Buchty to nedělají, jsou ze spodu suché. Možná je to tím, že do chleba se nedává tuk?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1641 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vylučuje se pouze voda, která tam byla při přípravě vložená.Nepatrná část je vysrážena na povrchu střídáním teplot.Buchty se taky nedělají tak velké. Menší kousek má větší povrch, tím rychleji odvětrává.
0 Nominace Nahlásit |
Chleba po upečení uvolňuje páru všemi směry, a pokud ho necháš na plechu, pára absorbuje.
0
před 1641 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Chlapi, díky za snahu. Ale moc jsem z toho nezmoudřel. Co se týče
srovnání velikosti chleba a buchty, není to vždy jednoznačné. Stejně
velké jako chleba jsou i mazanec, bábovka, nebo jednolitá vyšší
buchta.
Že se voda absorbuje, když chléb nechám na plechu, bych věřil. Ale ze
začátku by byl dost oblemtatý a pochybuji o rovnocenné trvanlivosti. Buchty
tohle prostě nedělají. Přitom nedělám chlebové těsto vůbec řídké a
občas jsem i zapomněl, že peču – takže se pekl i přes dvě hodiny.
Přesto se i pak dost vypařoval.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |