Avatar uživatele
zjentek

Proč byl kdysi plesnivej chleba jedlej a dneska už je nejedlej?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3752 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Potenciálně jedovatej je furt – a jedlej nikdy nebyl…
Ty´s někdy plesnivej chleba jed´??
Já tedy ne…
😁

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hornisse

Jeho jedlost se nezměnila. Jen je větší povědomí o toxinech uvolňovaných plísněmi a především, prudce se zvýšila životní úroveň. Dnes si i nejchudší člověk může dovolit plesnivý chleba vyhodit a koupit jiný. V minulosti by měl na výběr jíst plesnivý chleba nebo hladovět.

Tohle je specifikum jen rozvinutého západního světa. Ve východní Africe by si nikdo chleba jen kvůli troše plísně vyhodit nedovolil

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
talka

Četla jsem názor odborníka: plíseň jde do hloubky u měkkých potravin (ovoce-jahody a pod.). U tvrdých (chléb!) se může plíseň odkrojit a dále konzumovat bez následků.

Doplňuji:
Dělám to celý dlouhý život (i moji rodiče) a jsem zdráva.

Upravil/a: talka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Dříve se chleba dělal z normálního kvásku domácího. Dnes se chleba dělá z chemické náhražky kvásku, vozeji to z Polska.Chleba nechutná.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Beer4Real: mám pro tebe poradnu na podobný úrovni, aby jsme tady nebyli dva kohouti na jednom smetišti:
http://www.bra­voweb.cz/porad­na

před 3752 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Beer4Real

tam už jsem dávno stálý člen. od tamtud jsem přešel sem.

před 3752 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek