Potenciálně jedovatej je furt – a jedlej nikdy nebyl…
Ty´s někdy plesnivej chleba jed´??
Já tedy ne…
😁
0 Nominace Nahlásit |
Jeho jedlost se nezměnila. Jen je větší povědomí o toxinech uvolňovaných plísněmi a především, prudce se zvýšila životní úroveň. Dnes si i nejchudší člověk může dovolit plesnivý chleba vyhodit a koupit jiný. V minulosti by měl na výběr jíst plesnivý chleba nebo hladovět.
Tohle je specifikum jen rozvinutého západního světa. Ve východní Africe by si nikdo chleba jen kvůli troše plísně vyhodit nedovolil
0 Nominace Nahlásit |
Četla jsem názor odborníka: plíseň jde do hloubky u měkkých potravin (ovoce-jahody a pod.). U tvrdých (chléb!) se může plíseň odkrojit a dále konzumovat bez následků.
Doplňuji:
Dělám to celý dlouhý život (i moji rodiče) a jsem zdráva.
Upravil/a: talka
0 Nominace Nahlásit |
Dříve se chleba dělal z normálního kvásku domácího. Dnes se chleba dělá z chemické náhražky kvásku, vozeji to z Polska.Chleba nechutná.
0 Nominace Nahlásit |
Beer4Real: mám pro tebe poradnu na podobný úrovni, aby jsme tady nebyli
dva kohouti na jednom smetišti:
http://www.bravoweb.cz/poradna
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |