Avatar uživatele
anonym

Přisolují kuchařky jídla ve školních jídelnách dle nějaké normy či podle svého vlastního pocitu? Možná to nesolí vůbec?

Samozřejmě se to netýká sladkých jídel, které jsou viditelně slazena např. práškovým cukrem u ovocných knedlíků, takže tam to není třeba.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Drap, klumprt před 2801 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Solit nelze podle normy, každá sůl solí trochu jinak. Přisolují podle chuti. Ve školách a školkách se však solí málo.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Za minulého režimu na to byla norma, vařilo se podle schválených předpisů. Dnes nevím.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
klumprt

To je velice zajímavá otázka. Já jsem se z rodiny, kde se solilo hodně, přiženil do rodiny, kde se solí minimálně. Zatímco doma bych přisolil skoro všecko, co žena připraví (většinou se přemůžu, poněvadž vím, že moc soli tělu neprospívá), tak jídla v jídelně či v restauraci většinou solit nepotřebuju, ba někdy mi připadají přesolená. Ta otázka, kde je norma, mě taky dávno napadla.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

I sladká jídla se solí. Pokud uděláš rýžový nákyp bez soli, sežereš dvě lžíce a budeš mít dost. A nebudeš vědět proč…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

V naší jídelně solily paní kuchařky někdy tak, že se polévka nebo omáčka nedala jíst … ;(

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek