Dají se použít jako příloha k masu. Nejlépe asi vařené. Dají se též smažit plátky.
0 Nominace Nahlásit |
Osobně mi nechutnají místo brambor – jsou mdlé a „sladké“.
Dokonce pečené venku, v ohništi nestály za nic, jeko děcka jsme je
nebaštili a to jsme zbodli všecko..)
0 Nominace Nahlásit |
Sice jsou zdraví prospěšné, ale..:-) Pro moje chuťové buňky se jako
příloha nehodí. Jak už bylo řečeno, sladké a mdlé.
Zkušenost
0 Nominace Nahlásit |
Vzpomínám jako holka jsem je jedla syrové moc mi chutnaly, od té doby jsem je nikdy nejedla …škoda.
zde jsem ti něco našla ,myslím, že prvně bych je dělala tak spíš jako
ochutnávku asi záleží na okořenění
Další léčivé účinky: snižování cholesterolu v krvi, regulace
krevního tlaku, zlepšování činnosti trávicí soustavy, ochrany jater a
ledvin. Výrazné antistresové či detoxikační účinky byly vědecky
prokázány. Hlízy topinamburu jsou bohatým zdrojem vlákniny.
Z minerálních látek obsahují především draslík, fosfor, vápník,
hořčík a železo. Z mikroprvků je výrazný křemík a železo.
Z hlíz připravujeme teplá i studená jídla. Omyjeme je, oškrábeme a namočíme do mírně okyselené vody, aby během přípravy nezčernaly. Mohou se vařit, dusit, opékat, zapékat, smažit, ale použít i syrové jako přísada do salátů. Při jejich přípravě je však dobré mít na paměti jejich nasládlou chuť s oříškovou příchutí
dál recepty v odkazu
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8222 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2723 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |