Avatar uživatele
dust8

Při přípravě čaje se má med přidávat do vřelé vody nejdříve po 15 minutách, aby neztratil léčebný účinek? Nebo déle?

Případně kolik teda stačí? Nemám konvici s nastavitelnou teplotou, takže předpokládám, že teplota z konvice bude trochu pod varem. Když se prý med přidá příliš brzy, tak ztrácí různé vitamíny atd.

Zajímavá 0 před 797 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
magorvkleci

Ono se tvrdí, že pro med je ničivá už teplota 40 – 50°C. Což by mohlo těm 15 minutám odpovídat. Čaj ještě zahřeje a med se v něm ještě dobře rozpustí.

Ale jinak všechny zdroje mi připadají, že opisují jeden od druhého, už několikrát jsem hledal nějaký daty podložený výzkum a nic.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Med by se měl dávat do teplého, nikoli horkého čaje (poznatek od včelaře). Také se nemá kombinovat med a citron. Vzájemně se ničí vlastnosti. Takže jedno, nebo druhé.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Já na tohle kašlu, tvrdím, že pokud má med stejnou chuť, má i stejné látky a jejich stejný obsah. Věřím tomu celej dlouhej život a funguje to 🤷‍♂️

Například med z Kauflandu sesbíraný ze zemí EU není medem, protože nemá jeho chuť a to ani není třeba ho převařit, takže se vyhnu obloukem a do vřelýho čaje si dám raději ten od včelaře 🤷‍♂️

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

Také nemám konvici s nastavitelnou teplotou. :) Dávám přednost vodě „převařené“ (100°C). I v práci všichni v nastavitelné konvici vaří vždy, ba vše na 100 stupních.
Dávala jsem med a citron, asi po 10 – 15 minutách. Sladím čekankovým sirupem. Med mi začal vadit a měla jsem zvýšenou hodnotu cukru v krvi.

Nový příspěvek