Případně kolik teda stačí? Nemám konvici s nastavitelnou teplotou, takže předpokládám, že teplota z konvice bude trochu pod varem. Když se prý med přidá příliš brzy, tak ztrácí různé vitamíny atd.
Zajímavá 0 před 797 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ono se tvrdí, že pro med je ničivá už teplota 40 – 50°C. Což by mohlo těm 15 minutám odpovídat. Čaj ještě zahřeje a med se v něm ještě dobře rozpustí.
Ale jinak všechny zdroje mi připadají, že opisují jeden od druhého, už několikrát jsem hledal nějaký daty podložený výzkum a nic.
0 Nominace Nahlásit |
Med by se měl dávat do teplého, nikoli horkého čaje (poznatek od včelaře). Také se nemá kombinovat med a citron. Vzájemně se ničí vlastnosti. Takže jedno, nebo druhé.
0 Nominace Nahlásit |
Já na tohle kašlu, tvrdím, že pokud má med stejnou chuť, má i stejné látky a jejich stejný obsah. Věřím tomu celej dlouhej život a funguje to 🤷♂️
Například med z Kauflandu sesbíraný ze zemí EU není medem, protože nemá jeho chuť a to ani není třeba ho převařit, takže se vyhnu obloukem a do vřelýho čaje si dám raději ten od včelaře 🤷♂️
0 Nominace Nahlásit |
Také nemám konvici s nastavitelnou teplotou. :) Dávám přednost vodě
„převařené“ (100°C). I v práci všichni v nastavitelné konvici
vaří vždy, ba vše na 100 stupních.
Dávala jsem med a citron, asi po 10 – 15 minutách. Sladím čekankovým
sirupem. Med mi začal vadit a měla jsem zvýšenou hodnotu cukru v krvi.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |