Avatar uživatele
Kepler

Poznáte rozdíl mezi jídlem ohřívaným v MW a klasicky?

Navazuji na odpověď da ny, slyšel jsem to i od jiných lidí. Není to jen předsudek? Já osobně rozdíl nepoznám a ani nevidím důvod, proč by měl být.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Alesh před 1571 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Odpoveď byla označena jako užitečná

U vařeného, nebo dušeného „tekutého“ jídla, polévky, omáčky s masem a i zeleninou, podle mne, rozdíl není. Pouze je nutné většinou promíchání a případně druhé přihřátí, pokud máš rád teplejší. Nemusí být prohřáto rovnoměrně.
Ale promíchávat je většinou nutno i při klasickém ohřevu (snad mimo řídké polévky z vývarů).
V těchto případech si myslím, že není rozdíl v druhu ohřevu.
„Umrtvení“ v mikrovlnce je podle mne vyloženě „blábol“.;-)
Jinak ohřev, třeba knedlíků, je rovněž lepší v páře (ale dá se i „nouzově“ v mikrovlnce, třeba v uzavřené „mikrovlnné“ nádobě s trochou vody).
Ohřev vařených brambor v mikrovlnce není rovněž, z chuťového hlediska, úplně optimální, spíše nouzový, lepší je je „orestovat“ v tuku na pánvi.
Pochopitelně ohřívaná smažená jídla (řízek, bramborák, hranolky) se musí ohřívat, aby neutrpěly na chuti a konzistenci, zase pouze na pánvi a na omastku, případně ve friťáku, (pokud už se tedy ohřívají). A většinou už nikdy nejsou stejně chutná, jako čerstvě usmažená.
Zkušenosti s ohříváním různých jídel máme poměrně velké. Aby manželka nemusela každý den vařit (není to její „hobby“), tak upořednostňujeme vaření většího množství (občas třeba i na 3 x), uložení v chladnici a pak prostřídáváme.
Velká úspora jak času, tak i finanční.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Kepler Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Alesh

Záleží co ohříváš.Třeba na polívce (vývaru) to, pokud je správně zamíchaná, tak to nepoznáš. Ale takový řízek s kaší nebo bramborem, to prostě poznat samozřejmě lze velmi dobře.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Podle mýho má todle záření vliv na strukturu potravin, ovšem JAK KTERÝCH! někde si ani nevšimneš, zejména u vody(;, masa, knedlu, rýže,kobzolů či pečiva. Ale už sis v mw ohříval hutnou krémovou polévku, zeleninové a různé mačky na smetaně, strouhanou zeleninu jako mrkev či kednubny, anebo tak něco? Pěkná „srajda“ z toho bude…

A vůbec se raději vůbec nevyjádřím o pizze, třeba polotovar anebo i šláfek normální, kdyby sis chtěl náhodou omikřit..

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Já to také neumím „vysvětlit“ 😁
Od samého začátku, kdy vyběhly MW trouby, byly pro mne zklamáním.
Přidám se k uživateli Alesh, tedy nejmenší škodu cítím chuťově u vývarových polévek. Pořádně ohřátých, kterým se výjimečně v restauracích nevyhnu.

Zkoušela jsem to v práci s omáčkou a jinými jídly, ale raději zapnu vařič.
Ani bramborák ohřívaný v kantýně mi nechutnal, radši ho sním studený
(a ještě lépe domácí). Je to „jiné“, bez původní chuti, nebo kastrůlkování.
Cítím odlišnou chuť a pokud nehltám, vytváří se po ohřátí v MW nechutný škraloup, pokrm brzy vychladne. Prostě je to jako mrtvé … ;)
Věřím tedy i tomu, že to není příliš zdravé, to jídlo je „jako mrtvé“.
Beru v úvahu, že některá jídla nejsou vhodná k ohřevu, ale kastrůlky nepo pára, trouba je pro mne chutnější varianta ohřevu.

TADY JSOU POTRAVINY, KTERÉ DO MW NEPATŘÍ, oxiduje cholesterol atd. (pro mne však žádné):
https://www.wo­manonly.cz/mi­krovlnna-trouba-jako-dabluv-stroj-nebo-pomocnik/

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Jak u čeho.

Některý potraviny a jídla musej bejt čerstvě připravený a ohřejvaný nejsou dobrý.

Není problém si ohřát polívku nebo guláš, ale v podstatě cokoliv smaženýho se ohřejvaný jíst nedá (hranolky, řízek s „mokrou“ strouhankou, bramboráky…).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek