Dostala jsem šafrán z Thajsku. Vařím si z něho čaj, stačíšafránu jen trochu, ale i přesto má čaj krásnou barvu.Kdysi mně pití čaje doporučila lékařka, která žila v Číně.
Přidávám třeba do guláše, zeleniny, pod kuře, pod rybu, do rýže
atd.
Všude, kde si vzpomenu.
Tedy tam, když chci , aby jídlo mělo aroma a krásnou barvu. Ale jen několik nitek.
Zde něco o čaji a dalších účincích šafránu.
http://www.rehabilitace.info/bylinky/safran-a-zdravi-na-povzbuzeni-i-proti-stresu/
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Ano, ale jen jako šafránu. ;)
Dobrý je třeba černý čaj se šafránek- pět nitek na konvičku.
0 Nominace Nahlásit |
Do hrnku dám 2 – 3 nitky šafránu a zaliju 2 dl horké vody.
Někdy přidávám do čistého zeleného čaje. Občas osladím medem a ochutím citronem.
Ale množství na měsíc je 2g – celkem do všech pokrmů či na čaj.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |