Avatar uživatele
ahold

Používáte v kuchyni šafrán?

Dostala jsem z Libanonu sáček šafránu. Jak ho použít?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 2331 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Dostala jsem šafrán z Thajsku. Vařím si z něho čaj, stačíšafránu jen trochu, ale i přesto má čaj krásnou barvu.Kdysi mně pití čaje doporučila lékařka, která žila v Číně.

Přidávám třeba do guláše, zeleniny, pod kuře, pod rybu, do rýže atd.
Všude, kde si vzpomenu.

Tedy tam, když chci , aby jídlo mělo aroma a krásnou barvu. Ale jen několik nitek.

Zde něco o čaji a dalších účincích šafránu.

http://www.re­habilitace.in­fo/bylinky/sa­fran-a-zdravi-na-povzbuzeni-i-proti-stresu/

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Ano, ale jen jako šafránu. ;)

Dobrý je třeba černý čaj se šafránek- pět nitek na konvičku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
krejci

Strašně ráda bych, ale neumím ho používat moc do jídel…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ahold

annas
Napiš mi prosím, jak připravuješ čaj?
Spařit, nebo jenom přelít? Jaké množství atd.

před 2331 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Do hrnku dám 2 – 3 nitky šafránu a zaliju 2 dl horké vody.

Někdy přidávám do čistého zeleného čaje. Občas osladím medem a ochutím citronem.

Ale množství na měsíc je 2g – celkem do všech pokrmů či na čaj.

před 2331 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ahold

Díky, jdu si ho připravit. Snad to přežiju 😁

před 2331 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Napiš, prosím, jak jsi dopadla.

před 2327 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek